Een rondvaart door Kopenhagen; verken de stad vanaf het water!

Kopenhagen is een prachtige oude haven- en maritieme stad. En een van de mooiste en leukste manieren om het te zien, is tijdens een rondvaart door Kopenhagen vanaf een boot die over de charmante grachten vaart.

Gelukkig zit de stad vol met bootverhuurbedrijven en plekken die boottochten door Kopenhagen aanbieden via tours. Neem een ​​traditionele rondvaartboot, wees de kapitein van je eigen (door zonne-energie aangedreven) boot, of kies voor de avontuurlijke kajak.

Kortom: de mogelijkheden op het water zijn eindeloos. Ook een rondvaart door Kopenhagen maken? Bekijk dan hieronder alle mogelijkheden!

rondvaart Kopenhagen

Een boottocht maken in Kopenhagen; verschillende opties

Op welke manier je de stad ook wilt bekijken vanaf het water: je hoeft niet lang te zoeken naar een rondvaartboot in Kopenhagen. Om je een idee te geven, hebben we hieronder de meest populaire opties voor je op een rijtje gezet:

1. GoBoat Copenhagen

Ervaar Kopenhagen vanuit een geheel nieuw perspectief en verken de haven in je eigen tempo met GoBoat. Je hebt geen certificering of zeilervaring nodig om een ​​boot van hen te besturen. Dit is een milieuvriendelijke en leuke manier om als kapitein van je eigen schip een rondvaart door Kopenhagen te maken!

Elke boot biedt plaats aan 8 personen en heeft een picknicktafel in het midden. Zo kun je genieten van lekker eten, wijn en goed gezelschap, terwijl Kopenhagen langzaam voorbij drijft. Als eigen kapitein bepaal je zelf waar je heen gaat, aan de hand van een gids die je krijgt voor vertrek.

GoBoat biedt een duurzame ervaring. De milieuvriendelijke elektromotoren worden namelijk opgeladen door zonnepanelen. De wens van GoBoat is om de omgeving met respect te behandelen en de haven puur en onaangetast te houden.

2. FriendShips

Het is moeilijk om een ​​charmantere manier te bedenken om de haven van Kopenhagen te bewonderen dan per boot vanuit Christianshavn. En met de zelfrijdende elektrische boten van FriendShips kun je dit realiseren!

Hun witte boten bieden plaats aan maximaal 8 personen, zijn gemakkelijk te besturen en vereisen geen eerdere zeilervaring. Het is een geweldige optie als je een rondvaartboot in Kopenhagen zoekt, waarbij je je eigen schip kan besturen.

Maak je klaar om Freetown Christiania, de Opera, het kanaal van Christianshavn en het uitzicht op de kerk te ervaren. Net als een aantal andere belangrijke attracties vlakbij het dok.

3. ‘Hey Captain’ Copenhagen Canal Tour

Maak je toch liever een boottocht door Kopenhagen met een professionele kapitein? Dan is Hey Captain wellicht een goede keuze. Boek je eigen kapitein voor een kleine groepsrondvaart door de grachten van de stad, zodat je alleen maar achterover hoeft te leunen.

Laat je meenemen op een charmante rondvaart met een kleine groep van maximaal 12 personen. Iedereen krijgt een goede zitplaats, zodat je optimaal kunt genieten van alle beroemde bezienswaardigheden en uitzichten.

Deze boottour is net iets anders dan de klassieke rondvaarten door Kopenhagen, waar grote groepen worden vermaakt door gidsen met toespraken in drie verschillende talen. Bij Hey Captain staat persoonlijke ervaring op de eerste plaats! De route kan bovendien naar wens veranderd worden.  

4. De ‘Grand Tour’ van Canal Tours

Canal Tours Kopenhagen biedt een prachtige manier om de stad vanaf het water te zien. De tour wordt niet alleen geboekt door toeristen, maar ook door vele locals die de kans grijpen om te hun stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

De tour wordt zowel in het Deens als in het Engels gegeven, en sommigen zelfs in een derde taal, variërend tussen Duits, Italiaans, Frans, Portugees en Spaans. Er zit dus altijd wel iets tussen wat je verstaat.

Tijdens de rondvaart kun je het operagebouw van Kopenhagen, Paleis Amalienborg, Paleis Christiansborg, de indrukwekkende Black Diamond-bibliotheek en de kleine zeemeermin bewonderen.

5. The Netto Boats

Ben jij juist wel te porren voor een boottocht door Kopenhagen met een grote groep? Overweeg dan een tour met ‘The Netto Boats’.

Bekijk de stad vanaf het water tijdens een rondleiding langs de historische bezienswaardigheden aan de haven, varend vanaf het Holmens kanaal of Nyhavn. De meertalige gidsen van The Netto Boats spreken Deens, Engels en Duits.

Deze tour vol geschiedenis en cultuur begint bij de Holmenskerk. Hierna passeer je de oude beurs, Nyhavn, het gebied van Holmen, het iconische standbeeld ‘de Kleine Zeemeermin’, Paleis Amalienborg en het pittoreske kanaal van Christianshavn.

6. Kayak Republic’s

Als je een rondvaart door Kopenhagen gaat maken hoeft dat niet perse met een grote boot. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kajaktour door de grachten? Een fantastische manier om de stad te verkennen voor iedereen die op zoek is naar wat avontuur!

Onder andere Kayak Republic’s biedt kajakrondleidingen door de haven en de grachten van Kopenhagen aan. De stadstour neemt je mee door het historische centrum, terwijl hun thematours zich richten op architectuur of de Scandinavische keuken.

Je kunt er echter ook voor kiezen om gewoon een kajak te huren en in je eigen tempo over de grachten te peddelen.

7. GreenKayak

Wil je iets goeds doen voor het milieu terwijl je Kopenhagen verkent? Leen dan gratis een kajak en help de wateren van Kopenhagen schoon te houden.

Kopenhagen staat bekend om zijn haven die schoon genoeg is om erin te zwemmen. En het non-profit initiatief GreenKayak wil dat graag zo houden. Daarom moedigen ze locals en toeristen aan om een ​​bijdrage te leveren door gratis kajaks uit te lenen.

Onderdeel van de deal is dat je afval verzamelt in de bijgevoegde emmer, het weegt bij het retourneren en een foto plaatst op social media. Er zijn veel verschillende plaatsen in de stad van waaruit je je ‘groene’ reis kunt beginnen. Ga hiervoor naar de website van GreenKayak.

Zo zie je: als je een rondvaart door Kopenhagen wilt maken zijn er meer dan genoeg opties. Of je nu mee wilt varen op een grote boot met een grote groep, zelf je boot wilt besturen of de kajak instapt: Kopenhagen is vanaf het water bijna nóg unieker…