Zoek & boek

Kastelen in Denemarken

  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen

Kastelen in Denemarken: een Scandinavisch sprookje

In Denemarken zijn prachtige kastelen te vinden die van je vakantie een sprookjesachtige ervaring maken. Veel van deze kastelen zijn te bezoeken, waardoor je niet alleen de sfeer kunt proeven, maar ook meteen iets leert over de geschiedenis van Denemarken. In dit artikel hebben we de mooiste paleizen en kastelen in Denemarken voor je op een rijtje gezet en vertellen we je iets meer informatie over elk kasteel. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over Deense kastelen.

Kasteel Denemarken Kopenhagen
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Denemarken

De mooiste kastelen en paleizen in Denemarken

Een kasteel bezoeken mag eigenlijk niet ontbreken aan je reis door Denemarken. De Deense kastelen en paleizen maken namelijk deel uit van de cultuur, de geschiedenis en ook het hedendaagse landschap. Om je te helpen kiezen welk kasteel je wilt bezoeken tijdens je vakantie, hebben we hieronder alvast de mooiste kastelen en paleizen in Denemarken voor je op een rijtje gezet.

Kasteel Denemarken

Kasteel Kronborg

Kasteel Kronborg is een van de meest iconische kastelen van Denemarken. Het staat in Helsingør, aan de kust van, en werd gebouwd in de 15e eeuw. Het kasteel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kronborg is vooral bekend vanwege zijn rol als het fictieve kasteel Elsinore in Shakespeare’s “Hamlet”.

Kasteel Denemarken Kopenhagen

Kasteel Frederiksborg

Kasteel Frederiksborg staat in Hillerød en is een van de grootste kasteelcomplexen van Scandinavië. Het werd gebouwd in de 17e eeuw in de Nederlandse Renaissancestijl. Frederiksborg herbergt nu het Deense Nationale Historische Museum en toont een uitgebreide collectie kunst en historische artefacten.

Kasteel Denemarken

Kasteel Rosenborg

Kasteel Rosenborg staat in het centrum van Kopenhagen en werd gebouwd in de vroege 17e eeuw. Ook dit kasteel is in Nederlandse renaissancestijl gebouwd. Het kasteel diende oorspronkelijk als koninklijke residentie en herbergt nu een schat aan historische artefacten, waaronder de Deense kroonjuwelen.

Kasteel Denemarken

Kasteel Egeskov

Dit prachtige waterburcht-kasteel, gelegen op het eiland Funen, is een van de best bewaarde Renaissance-kastelen van Europa. Het dateert uit de 16e eeuw en staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, uitgestrekte tuinen en diverse musea, waaronder een automuseum en een luchtvaartmuseum.

Kasteel Denemarken

Kasteel Voergaard

Kasteel Voergaard is een middeleeuwse kasteel in het noorden van Jutland dat dateert uit de 15e eeuw. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en herbergt een uitgebreide kunstcollectie, waaronder meubels, schilderijen en decoratieve kunstvoorwerpen.

Kasteel Denemarken

Kasteel Amalienborg

In tegenstelling tot de andere kastelen op deze lijst, is Amalienborg geen oud middeleeuws kasteel, maar een 18e-eeuws paleiscomplex in Kopenhagen. Het dient als de huidige residentie van de Deense koninklijke familie en bestaat uit vier identieke paleizen rondom een ​​centraal plein. Amalienborg staat bekend om zijn elegante architectuur en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste paleizen van Europa.

Kasteel Christiansborg

Christiansborg is een imposant paleiscomplex op het eiland Slotsholmen in het centrum van Kopenhagen. Het is hte politieke centrum van Denemarken. Christiansborg is namelijk de thuisbasis van het Deense parlement, de Hoge Raad en het kantoor van de Deense premier. Je kunt een rondleiding volgen door de indrukwekkende zalen van het paleis en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren.

Kasteel Denemarken

Een paleis of kasteel in Denemarken bezoeken

Het bezoeken van kastelen en paleizen in Denemarken is een fascinerende manier om de rijke geschiedenis en cultuur van het land te ervaren. Veel van deze historische locaties bieden rondleidingen, tentoonstellingen en evenementen die je meer inzicht geven in het verleden van Denemarken en de levens van de mensen die deze indrukwekkende gebouwen bewoonden. Vaak is het mogelijk om kaartjes aan de deur te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om vooraf tickets te regelen. Zo weet je namelijk zeker dat je het kasteel van je keuze kunt bezoeken op het moment dat je er bent. Via GetYourGuide en Musement kun je ook excursies vinden die verschillende kastelen en paleizen in Denemarken combineren, waardoor je een uitgebreid overzicht krijgt van de rijke geschiedenis en architectuur van het land. Deze excursies worden vaak geleid door deskundige gidsen die interessante feiten en verhalen delen over de bezochte locaties. Hieronder hebben we een aantal interessante excursies op een rijtje gezet.

Kastelen in Kopenhagen

Een kasteel in Kopenhagen bezoeken is een hele leuke activiteit tijdens je bezoek aan de Deense hoofdstad. Daarbij heb je volop keuze – er zijn namelijk nogal wat kastelen te vinden in Kopenhagen- én kun je er zelfs voor kiezen om meerdere kastelen en paleizen te bezoeken. Je vindt in de stad onder andere het prachtige ARosenborg SLot, Christiansborg Slot en het iconische Amalienborg Paleis. Een bezoek aan deze adembenemende historische locaties is een must tijdens je vakantie in Kopenhagen. Verken de prachtige architectuur, rijke geschiedenis en koninklijke pracht van deze betoverende kastelen.

Kasteel Denemarken

Veelgestelde vragen over paleizen en kastelen in Denemarken

Wat zijn enkele beroemde Deense kastelen?

Enkele beroemde Deense kastelen zijn Kasteel Kronborg in Helsingør, Kasteel Frederiksborg in Hillerød, Kasteel Rosenborg in Kopenhagen, Kasteel Egeskov op het eiland Funen, Kasteel Voergaard in het noorden van Jutland en Kasteel Amalienborg in Kopenhagen.

Welk kasteel staat bekend als het kasteel van Hamlet?

Kasteel Kronborg staat bekend als het kasteel van Hamlet vanwege zijn associatie met William Shakespeare’s toneelstuk “Hamlet”, waarin het kasteel wordt aangeduid als Elsinore Castle.

Welk Deens kasteel herbergt de Deense kroonjuwelen?

Kasteel Rosenborg, gelegen in het centrum van Kopenhagen, herbergt de Deense kroonjuwelen, evenals een schat aan koninklijke artefacten en kunstvoorwerpen.

Welk Deens kasteel heeft een uitgebreide kunstcollectie?

Kasteel Frederiksborg in Hillerød herbergt het Deense Nationale Historische Museum en heeft een uitgebreide kunstcollectie, waaronder schilderijen, meubels en decoratieve kunstvoorwerpen uit verschillende periodes van de Deense geschiedenis.

Welk kasteel is een van de best bewaarde Renaissance-kastelen van Europa?

Kasteel Egeskov op het eiland Funen staat bekend als een van de best bewaarde Renaissance-kastelen van Europa vanwege zijn indrukwekkende architectuur, uitgestrekte tuinen en diverse musea.

Welk kasteel dient als residentie van de Deense koninklijke familie?

Kasteel Amalienborg in Kopenhagen dient als de residentie van de Deense koninklijke familie. Het complex bestaat uit vier identieke paleizen rondom een centraal plein.

Waar wacht je nog op?

Boek direct een accommodatie in Denemarken

Sol og Strand
Sol og Strand Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
Interhome Bekijk prijs
ACSI Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Denemarken?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het uitkiezen van je accommodatie in het hart van de Deense hygge of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van sprookjes? Vraag je je af hoe je het beste kunt fietsen door de fietsvriendelijke steden of ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes van Denemarken? Of misschien ben je gewoon benieuwd in welke maanden je de Deense natuur op zijn mooist ziet en het weer ideaal is voor een bezoek aan de uitgestrekte kustlijnen en idyllische eilanden?

Anne Denemarken
Anne Denemarken Expert
  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Denemarken voor je…