Zoek & boek

Met de boot naar Denemarken

  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen

Informatie over ferry's naar Denemarken

Hoewel het vanuit Nederland mogelijk is om naar Denemarken te rijden met de auto, kan het soms een stuk sneller zijn om een boot te nemen. Met name als je naar Oost-Denemarken reist en bijvoorbeeld Lolland, Møns Klint of Kopenhagen wilt bezoeken, is een ferry een interessante optie. Er zijn echter ook verschillende ferry-overtochten binnen Denemarken die je snel en comfortabel naar een ander deel van het land vervoeren. In dit artikel vertellen we je welke bootovertochten naar en binnen Denemarken er zijn en waar je op moet letten bij het boeken van een overtocht.

Boot Denemarken Ferry
Waar wacht je nog op?

Boek een georganiseerde reis naar Denemarken

De Jong Intra Bekijk prijs
Prijsvrij Bekijk prijs
Vakantiediscounter Bekijk prijs
Boot Denemarken Ferry

Waarom met de boot naar Denemarken?

Er zijn verschillende redenen waarom reizen met een veerboot vanuit Nederland naar Denemarken een aantrekkelijke optie kan zijn. Zo is het een comfortabele manier van reizen, is de reistijd vaak korter dan met de auto, maar heb je wél de mogelijkheid om je eigen voertuig mee te nemen. Verder is het uitzicht vanaf een ferry vaak erg mooi en is het een bijzondere ervaring om met zo’n boot naar Denemarken te reizen. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen om met een veerboot naar Denemarken te reizen voor je op een rijtje gezet.

Gemak en comfort

Veerboten vanuit Nederland naar Denemarken bieden vaak een comfortabele en ontspannen reiservaring. Je kunt genieten van faciliteiten zoals restaurants, winkels, lounges en soms zelfs entertainment aan boord, waardoor je reis aangenaam en stressvrij wordt.

Korte reistijd

Veerboten vanuit Nederland naar Denemarken hebben over het algemeen kortere reistijden in vergelijking met andere vervoersmiddelen, zoals auto of trein. Afhankelijk van de route kan de overtocht variëren van enkele uren tot een nachtelijke oversteek, waardoor je tijd bespaart en snel op je bestemming aankomt.

Flexibele reisopties

Veerboten vanuit Nederland naar Denemarken bieden vaak flexibele reisopties, zoals dagelijkse afvaarten en verschillende vertrektijden, waardoor je je reis gemakkelijk kunt plannen en aanpassen aan je eigen schema.

Mogelijkheid tot het meenemen van voertuigen

Als je met een veerboot reist, heb je vaak de mogelijkheid om je eigen voertuig mee te nemen, zoals een auto, camper of motorfiets. Dit biedt je de vrijheid om je op je bestemming te verplaatsen en de omgeving te verkennen op je eigen tempo.

Mooie routes

Veerboten vanuit Nederland naar Denemarken bieden vaak prachtige uitzichten op zee en langs de kustlijn, waardoor je kunt genieten van adembenemende landschappen tijdens je reis.

Milieuvriendelijk alternatief

Veerboten kunnen een milieuvriendelijk alternatief zijn voor andere vormen van transport, zoals vliegtuigen of auto’s, omdat ze over het algemeen minder CO2-uitstoot veroorzaken per passagierkilometer.

Veerboot van Puttgarden naar Rødby

De veerbootverbinding van Puttgarden naar Rødby is een uitstekende reisoptie voor Nederlanders die Denemarken willen verkennen. Deze populaire route biedt een naadloze overgang tussen Duitsland en Denemarken, met regelmatige afvaarten gedurende de dag. De veerboot, beheerd door Scandlines, biedt een comfortabele en ontspannen reiservaring, compleet met faciliteiten zoals restaurants, cafés en winkels aan boord. Met een reistijd van ongeveer 45 minuten tot een uur, is de overtocht snel en efficiënt, waardoor je snel op je bestemming aankomt en van je vakantie kunt genieten. Bovendien kun je je auto meenemen, waardoor je de vrijheid hebt om Denemarken te verkennen op je eigen tempo.

Boot Denemarken Ferry
Boot Denemarken Ferry

Met een veerboot naar Bornholm

Een unieke Deense bestemming is zonder twijfel het eiland Bornholm. Dit prachtige eiland ligt in de Oostzee, tussen Duitsland en Zweden, en heeft een bijzondere eigen geschiedenis binnen Denemarken. Je kunt het eiland goed bereiken met een veerboot vanuit een aantal verschillende havens. Vanuit Duitsland kun je een boot nemen vanuit Sassnitz naar Rønne. Je kunt echter ook een veerboot vanuit Denemarken zelf boeken naar Bornholm. Hiervoor kun je terecht in de haven van Køge. Tot slot is het mogelijk om een ferry vanuit Zweden te nemen, hiervoor moet je in Ystad zijn.

Veelgestelde vragen over reizen met een veerboot naar Denemarken

Welke veerbootmaatschappijen bieden routes van Nederland naar Denemarken aan?

Enkele van de veerbootmaatschappijen die routes van Nederland naar Denemarken aanbieden zijn DFDS Seaways, Stena Line en Scandlines.

Hoe lang duurt de overtocht van Nederland naar Denemarken?

De duur van de overtocht varieert afhankelijk van de vertrek- en aankomsthavens, evenals de gekozen route. Over het algemeen varieert de reistijd van ongeveer 3 uur tot meer dan 20 uur, afhankelijk van de route en de veerbootmaatschappij.

Kan ik mijn auto meenemen op de veerboot naar Denemarken?

Ja, de meeste veerbootmaatschappijen bieden de mogelijkheid om auto’s, campers, motorfietsen en andere voertuigen mee te nemen op de veerboot naar Denemarken. Zorg ervoor dat je de afmetingen en het gewicht van je voertuig opgeeft bij het maken van je reservering.

Zijn er hutten beschikbaar voor overnachtingen op de veerboot?

Ja, veel veerbootmaatschappijen bieden hutten aan voor passagiers die willen overnachten tijdens de overtocht. Je kunt kiezen uit verschillende huttypes, variërend van eenvoudige slaaphutten tot luxe suites, afhankelijk van je budget en voorkeuren.

Moet ik van tevoren reserveren voor een veerboot naar Denemarken?

Het wordt sterk aanbevolen om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke periodes zoals vakanties en het hoogseizoen. Door vooraf te boeken, kun je ervoor zorgen dat je de gewenste vertrekdatum en route krijgt, en mogelijk ook profiteren van vroegboekkortingen.

Welke faciliteiten zijn er beschikbaar aan boord van de veerboot?

Aan boord van veerboten naar Denemarken vind je doorgaans faciliteiten zoals restaurants, cafés, winkels, lounges, speelruimtes voor kinderen, wifi en soms zelfs entertainment zoals live muziek of bioscoopzalen.

Hoe kan ik mijn huisdier meenemen op de veerboot?

De meeste veerbootmaatschappijen staan huisdieren toe aan boord, maar er kunnen beperkingen gelden met betrekking tot de grootte van het huisdier en de beschikbaarheid van huisdierhutten. Het is belangrijk om van tevoren te informeren en eventueel een huisdierhut te reserveren.

Zijn er speciale tarieven beschikbaar voor kinderen en gezinnen?

Ja, veel veerbootmaatschappijen bieden speciale tarieven voor kinderen en gezinnen, inclusief kortingen voor kinderen onder een bepaalde leeftijd en speciale familiepakketten met voordelen zoals gratis maaltijden of hutupgrades.

Waar wacht je nog op?

Boek direct een accommodatie in Denemarken

Sol og Strand
Sol og Strand Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
Interhome Bekijk prijs
ACSI Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Denemarken?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het uitkiezen van je accommodatie in het hart van de Deense hygge of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van sprookjes? Vraag je je af hoe je het beste kunt fietsen door de fietsvriendelijke steden of ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes van Denemarken? Of misschien ben je gewoon benieuwd in welke maanden je de Deense natuur op zijn mooist ziet en het weer ideaal is voor een bezoek aan de uitgestrekte kustlijnen en idyllische eilanden?

Anne Denemarken
Anne Denemarken Expert
  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Denemarken voor je…