Vliegtickets naar Aarhus; de tweede grootste stad van Denemarken

Staat deze mooie stad ook op jouw bucketlist? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe je het beste vliegtickets naar Aarhus kunt scoren.

De tweede stad van Denemarken, Aarhus, ligt in het centrum van de gelijknamige regio: een moderne, actieve en creatieve hub, die oneindige mogelijkheden biedt. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, prachtige landschappen of een levendige atmosfeer.

Aarhus noemt zichzelf de ‘Kleinste grote stad ter wereld’. De levendige haven, de belangrijke universiteit, de bruisende voetgangersboulevard en de schattige oude wijk maken dat deze plek absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

Vliegtickets Aarhus

Vliegen naar Aarhus

Er gaan vanuit Nederland verschillende vluchten naar Aarhus, vanuit meerdere vliegvelden. Zo kun je de Deense stad vanuit Amsterdam en Eindhoven met een directe vlucht bereiken. De gemiddelde vliegtijd naar Aarhus is 1 uur en 5 minuten.

Doorgaans gaan er ongeveer 6 KLM vluchten per week naar Aarhus vanuit Schiphol Airport. Vlieg je vanuit Eindhoven? Dan vlieg je met Ryan Air. Andere vliegmaatschappijen die vliegen naar Aarhus Denemarken, zijn SAS Scandinavian Airlines, SWISS Air , Lufthansa en Delta.

Vlieg je liever vanuit België? Dan kun je een vlucht boeken van Brussel naar Aarhus met Brussels Airlines. Je maakt dan wel ten minste één tussenstop.

Hoe vind je de goedkoopste vliegtickets naar Aarhus?

Vliegen naar Aarhus is niet altijd even goedkoop. Prijzen zijn onder andere afhankelijk van de vliegmaatschappij waarmee je vliegt, in welke periode, op welke dag en zelfs op welk tijdstip.

De goedkoopste maand

Meestal vind je de goedkoopste vluchten naar Aarhus in de maanden november en januari. Je betaalt dan gemiddeld zo’n 187 euro voor een retourvlucht.

Ga je liever in de lente of zomer? Probeer het hoogseizoen (juli en augustus) dan te vermijden als je niet teveel wilt uitgeven aan je vliegticket. Het beste vertrekje in mei, juni of september.

De goedkoopste dag

Meestal is vrijdag de goedkoopste dag om van Nederland naar Aarhus te vliegen. Ben je flexibel? Probeer dan te voorkomen dat je vertrekt op een maandag. De prijs voor vluchten naar Aarhus liggen dan namelijk gemiddeld een stuk hoger.

Het goedkoopste tijdstip

Net zoals bij bijna alle vluchten, waarheen dan ook, liggen de prijzen voor vliegtickets naar Aarhus beduidend lager wanneer je laat in de avond of vroeg in de ochtend vliegt.

Dit kan een voordeel zijn, omdat je dan nog de hele dag voor je hebt. Maar vaak kiezen reizigers er toch liever voor om iets meer te betalen voor een vlucht op een wat meer schappelijke tijd.

Om deze redenen zou je meteen willen vliegen naar Aarhus

1. Om rond te struinen door Den Gamle, het oude centrum van Aarhus

Den Gamle, of ‘The Old Town’, is een fascinerend openluchtmuseum dat bestaat uit meer dan 75 historische gebouwen, verzameld uit heel Denemarken. Deze opmerkelijke collectie dateert uit de 16e tot het begin van de 20e eeuw en is samengesteld alsof het echt een authentieke ‘oude stad is.

Het effect wordt versterkt door het feit dat deze prachtige oude huizen, winkels, werkplaatsen en windmolens nog steeds functioneren zoals ze in het verleden deden. Hoogtepunten zijn onder meer het voormalige burgemeestershuis uit 1597, het koopmanshuis en het majestueuze Coin Master’s Mansion.

Je vindt in Den Gamle ook restaurants en cafés, waarvan sommige traditionele hartige gerechten serveren. Engelstalige rondleidingen door gekostumeerde gidsen zijn tevens beschikbaar.

2. Om het Vikingmuseum en festival te bezoeken

Het Vikingmuseum (Vikingemuseet) bevindt zich in de kelder van een grote bank in het stadscentrum. Het bestaat uit collecties van de ontdekkingen die bouwers hebben gedaan, bij het opgraven van de fundamenten van het gebouw in de jaren zestig.

Het museum schetst een fascinerend beeld van de Vikinggemeenschap die Aarhus zo’n duizend jaar of langer geleden tot zijn thuis maakte. Hoogtepunten zijn overblijfselen van de wallen die ooit de nederzetting omringden en een reconstructie van een typisch huis uit de Vikingperiode.

Probeer bovendien als het even kan te vliegen naar Aarhus tijdens het  beroemde Viking Moot at Moesgård Beach-evenement. Dit fascinerende weekendevenement wordt gehouden in juli en trekt ‘Vikingen’ uit heel Europa aan.

3. Om de hele dag plezier te beleven met het gezin in Tivoli Friheden

Kinderen zullen zich gegarandeerd vermaken in Tivoli Friheden: een leuk, op het gezin gericht themapark op slechts twee kilometer van het centrum van Aarhus en op loopafstand van het bos Marselisborg.

De meer dan 40 attracties omvatten thema-activiteiten, spelletjes, speeltuinen en een 5D Cinemagic-bioscoop. Het park diens daarnaast als locatie voor concerten met Deense en internationale artiesten.

4. Om een dansje te wagen in het Latin Quartier

Dit is het oudste deel van de stad; een gebied met schilderachtige winkelpuien, vakwerkhuizen, torenspitsen en geplaveide straten rond het ‘Pustervig Torv’, het centrale plein.

‘s Avonds kun je je in deze wijk helemaal uitleven. Er zijn talloze restaurants, bars, clubs en cafés te vinden. De vele jongeren die in Aarhus wonen, gaan hier borrelen en dansen. Overdag kun je er bovendien goed winkelen, koffie drinken en lunchen.

5. Om je tegoed te doen aan de heerlijke Scandinavische keuken

De gezellige cafés op de charmante hoekjes en het plein in het Quartier Latin gaan hand in hand met toprestaurants die de nieuwste Scandinavische keuken serveren, zoals in ‘Nordisk Spisehus’.

Het eten is hier verrassend eenvoudig, gebaseerd op verse, seizoensgebonden producten. Bovendien kun je niet vliegen naar Aarhus zonder de beroemde smørrebrød geproefd te hebben: Deens ‘open face’ roggebrood, opgestapeld met koud vlees, vis of kaas en overgoten met kruiden en garnituren.

Zie jij jezelf al rondlopen in deze levendige, gezellige Deense stad? Zorg dan dat je jouw vliegtickets naar Aarhus op tijd boekt en laat je verrassen!