Vliegtickets naar Aalborg; gezellige universiteitsstad in Noord-Jutland

Waar de meeste toeristen in het vliegtuig naar Kopenhagen stappen, is vliegen naar Aalborg in Noord-Jutland een goed alternatief. Vooral als je op zoek bent naar een authentieke vibe en minder drukte.

Deze oude stad, waar ooit Vikingschepen langs de Limfjord voeren, is geëvolueerd tot een levendige culturele hotspot. De spectaculaire waterkant van iconische architecturale gebouwen is een echte eyecatcher.

Aalborg is een levendige universiteitsstad met een lange Vikinggeschiedenis, prachtige 21e-eeuwse architectuur en een schilderachtig middeleeuws stadscentrum. Daarnaast zijn er veel culturele centra en hippe wijken te vinden. Kortom: investeer in vliegtickets naar Aalborg en ontdek deze geweldige Deense stad zelf!

vliegtickets aalborg

Vliegen naar Aalborg, Denemarken vanuit Amsterdam of Eindhoven

Vanuit Nederland gaan er verschillende vluchten naar Aalborg. Het beste vlieg je vanuit Schiphol Airport. De gemiddelde vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 19 minuten. Zowel KLM, Lufthansa, Norwegian Airlines en Scandinavian Airlines bieden directe vluchten aan.

KLM is de meest populaire keuze voor reizigers die naar Aalborg gaan. Met deze maatschappij kun je elke week 14 keer naar de Deense stad vliegen. Daarnaast gaan er dagelijks vluchten vanuit Eindhoven Airport naar Aalborg. Deze zijn niet direct, maar je betaalt gemiddeld slechts 60 euro voor een vlucht.

Hoe vind je de goedkoopste vliegtickets naar Aalborg?

Vliegen naar Aalborg is over het algemeen wat duurder dan vliegen naar Kopenhagen. Toch hoeft je niet perse veel geld kwijt te zijn voor je ticket. De prijs is mede afhankelijk van de maand waarin je vliegt, hoe lang van tevoren je boekt en het tijdstip waarop de vlucht vertrekt.

De goedkoopste maand

Gemiddeld genomen is april de goedkoopste maand om van Nederland naar Aalborg te vliegen. Dit komt omdat deze periode buiten het seizoen ligt. Vluchtprijzen liggen in deze maand gemiddeld rond de € 189. Daarnaast is begin december een goede tijd om te vliegen naar Aalborg.

De goedkoopste dag

Ja, het kan zelfs geld besparen om op een bepaalde dag naar Denemarken te vliegen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet boekt voor een zaterdag, wanneer als de prijzen over het algemeen hoger liggen dan normaal. Zondag is bovendien ook geen topdag om het vliegtuig in te stappen.

Als je agenda het toelaat kun je het beste kijken voor vliegtickets naar Aalborg op een dinsdag of woensdag.

Het goedkoopste tijdstip

Helaas weten luchtmaatschappijen maar al te goed dat mensen het liefst niet midden in de nacht uit bed komen om hun vlucht te halen. En dat is nu net de reden waarom vluchten naar Aalborg vroeg in de ochtend het goedkoopst zijn.

Houd er rekening mee dat ook deze prijzen weer kunnen afhangen van de vliegmaatschappij die je kiest en de tijd van het jaar dat je van plan bent te reizen. In ieder geval kun je er vanuit gaan dat de meest gunstige tijden ook het meest duur zijn.

Hoe ver van tevoren moet je vluchten naar Aalborg boeken?

Het kan misschien niet altijd, maar als het wél even kan is het verstandig om je vliegtickets naar Aalborg minstens een maand van tevoren te boeken. Het liefst zelfs eerder. Bijna altijd geldt namelijk; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vlucht.

Goede redenen om te vliegen naar Aalborg, Denemarken

Het muziekpark

We houden allemaal van muziek. Van rock tot ballade, van pop tot hiphop of van klassiek tot modern. Dit prachtige park staat bekend om zijn lange lijst met klassieke stukken van beroemde kunstenaars, die zowel standbeelden, sculpturen als fonteinen hebben gemaakt.

 Het Muziekpark is een verzameling bomen die sinds 1987 zijn geplant door artiesten die hebben opgetreden in het cultuur- en congrescentrum van Aalborg. De meeste van deze bomen kunnen worden geactiveerd, om drie verschillende deuntjes van de artiesten te spelen. Een aanrader!

De kleurrijke straatkunst van Aalborg

Aalborg is een kleine stad, dus het is gemakkelijk om rond te lopen en de prachtige muurschilderingen te bewonderen. Je kunt maar liefst meer dan 50 stukken indrukwekkende straatkunst zien terwijl je het centrum verkent.

De ongerepte baden van de Limfjord

Deze openlucht zwemplek ligt dicht bij het stadscentrum van Aalborg en is absoluut een must-visit. Je kunt hier tijdens de zomermaanden zwemmen, kajakken of zeilen in het prachtige water, of gewoon lekker relaxen op de populaire houten zwemplatforms.

Streetfood in de oude meubelfabriek

Je kunt niet vliegen naar Aalborg zonder de heerlijke streetfood te proberen in de hippe streetfood mark, gevestigd in een oude meubelfabriek. Hier staan ​​lokale producten en gastronomische ervaringen centraal!

Aalborg Street Food heeft 16 verschillende keukens van over de hele wereld verzameld, zodat je een authentieke ervaring kunt opdoen. Daarnaast vind je er gezellige cafés die alles aanbieden wat je maar wilt.

Aalborgtårnet

Dit is een 54,9 meter hoge observatietoren gebouwd van roosterstaal. En je kunt je vast wel voorstellen wat een fenomenaal uitzicht je vanaf de top hebt!

Een lift brengt je naar het 360-graden platform, waar je een weids uitzicht hebt over de hele stad. Het panorama is adembenemend en de rit met de lift is voorbij voordat je het door hebt. Mis het niet.

De oude binnenstad van Aalborg

Aalborg biedt een geweldige combinatie van oud en nieuw. En voor het oude gedeelte moet je echt in de historische binnenstad zijn. Op deze plek kun je genieten van een drankje in een authentiek café, scheve huizen bewonderen die zijn gebouwd in de jaren 1600, winkelen en heerlijk rondslenteren.

Zie jij een tripje naar deze mooie, verrassende Deense stad wel zitten? Scoor jouw vliegtickets naar Aalborg dan snel, zodat je je citytrip kunt gaan plannen!