Gezellig een groepsreis naar Denemarken boeken

Een land ontdekken kun je in je eentje doen, maar met een groepsreis heb je veel meer aanspraak. Het is gezellig en bij problemen ben je nooit alleen. Samen met anderen musea en kerken bezoeken levert vaak weer extra gezichtspunten op. Bovendien ben je met mensen op pad die dezelfde interesses hebben als jij.

groepsreis Denemarken

Groepsreis door heel Denemarken of alleen naar Kopenhagen?

Denemarken is een heerlijk land om in rond te reizen. Diverse reisorganisaties bieden hiervoor reizen aan. Kijk je even rond, dan zie je bijvoorbeeld de ANWB. Deze organisatie biedt een campingrondreis voor groepen aan. Zo’n reis duurt ongeveer drie weken. Dan ben je er echt even helemaal uit. Je reist met je eigen kampeermiddel, dus met je eigen caravan of tent. Vanaf Hamburg vorm je een groep met andere meereizende mensen. Zo maak je een rondreis over de eilanden Seeland en Funen en reis je verder door de provincie Jutland. Je gaat hierbij van camping naar camping.

SRC reizen pakt het weer heel anders aan. Deze reisorganisatie gaat van een bepaald thema uit. Zo kun je bij hen een cultuurreis naar Kopenhagen boeken. Zo’n groepsreis naar Kopenhagen staat in het teken van de moderne architectuur. Je bezoekt moderne gebouwen, musea en de opera. Natuurlijk samen met een gezellige groep. Bij deze groepsreis naar Denemarken verblijf je in een middenklasse hotel. Dit is een groepsreis die zes dagen duurt. Je reist naar Denemarken toe in een luxe touringcar en geniet in je hotel van het ontbijt dat inclusief is.

Seeland, Funen en Jutland

Een andere bekende aanbieder op groepsreis gebied is Veenstra. Deze reisondernemer biedt ook een leuke groepsreis naar Denemarken aan. Het gaat in dit geval om een korte groepsreis van vier dagen naar de hoofdstad Kopenhagen. Je reist ernaartoe via de route Heiligenhafen in Noord-Duitsland, over het eiland Lolland naar het eiland Seeland waar Kopenhagen ligt. Ook nu reis je met een luxe bus. Een rondreis door de stad is inbegrepen en er zit ook een dagje Roskilde in deze reis. Zo ben je ook gelijk in dit antieke stadje geweest.

Ook reisaanbieder Bolderman is van de partij. Met hen maak je een busreis door een groter deel van Denemarken. Naast Kopenhagen en Roskilde op het eiland Seeland, bezoek je ook de gezellige stad Odense op het eiland Funen. De groepsreis leidt je verder door de provincie Jutland. Hier breng je een bezoek aan het havenstadje Ebeltoft en ga je naar de stad Billund toe. Daar breng je een bezoek aan het pretpark Legoland. Dit is zowel voor volwassenen als kinderen een aantrekkelijk uitje.

Tenslotte laat ook Kras Reizen zich niet onbetuigd als het om een groepsreis naar Denemarken gaat. Je reist met de bus via de route Hamburg en Flensburg in Duitsland naar het stadje Kolding in Denemarken. Daar overnacht je twee dagen in een hotel. Je bezoekt de plaatsen Ribe en Jelling, waar de gevonden runenstenen van de Vikingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De reis gaat verder naar Odense, waar je het huis van Hans Christian Andersen bezoekt. Vervolgens reis je door naar Kopenhagen, waar je nog drie nachten verblijft.

Bij de eerste stop al op vakantie

De groepsreizen naar Denemarken die we hiervoor hebben genoemd, vormen een greep uit een groter aanbod. Af en toe worden er wijzigingen in aangebracht. Wel valt het op dat veel reisorganisatoren een stedentrip naar Kopenhagen als groepsreis naar Denemarken verkopen. Daar is niks op tegen, zolang je maar beseft dat het land Denemarken veel meer te bieden heeft dan alleen de hoofdstad Kopenhagen.

De afstand vanuit Nederland naar Kopenhagen bedraagt zo’n 800 kilometer. Je bent dus altijd wel even onderweg. Een groepsreis die onderweg in Denemarken al begint, lijkt daarom het meest relaxed. Zo ligt de stad Kolding 200 kilometer dichterbij dan Kopenhagen. Is de eerste stop in Kolding gepland, dan is het dus prettig dat je verblijf in Denemarken hierdoor ook eerder begint.

Meenemen voor onderweg

Reizen met een touringcar is comfortabel. Je hebt doorlopend zicht op de omgeving en kunt gezellig kletsen met je reisgenoten. In veel gevallen beschikt de touringcar over een toilet. Dat is prettig, want dan hoeft er niet vaak te worden gestopt. Waar je wel rekening mee moet houden is de airconditioning. Gelukkig blijft de lucht in de touringcar er koel door, maar met alleen je zomerkleding aan wordt het al gauw iets te koud. Het is daarom aan te raden om een vest mee te nemen en een plaid dat je over je benen kunt leggen. Zo kun je zelf bepalen hoe warm of koud je het tijdens de rit hebt.

Veel gestelde vragen over een groepsreis naar Denemarken

Reis je bij een groepsreis altijd met een touringcar?

Bij veel groepsreizen is dat inderdaad zo, maar de ANWB biedt bijvoorbeeld een campingrondreis aan waar je met je eigen vervoer en tent of caravan aan kunt deelnemen.

Verloopt de route van een groepsreis naar Denemarken altijd via Jutland?

Nee, dit hangt van de reisbestemming af. Vaak wordt een groepsreis naar Kopenhagen als een groepsreis naar Denemarken verkocht. Zo’n reis verloopt meestal via een overvaart vanuit Noord-Duitsland. Een groepsreis naar Denemarken die echt meerdere steden aandoet, gaat meestal via Jutland.

Moet ik nog ergens aan denken als ik in de touringcar stap?

Ja, het is verstandig om een vest en een plaid mee te nemen als je zomerkleding draagt. Tijdens de reis kun je dan zorgen dat je niet teveel afkoelt door de aanwezige airconditioning.