Zoek & boek

Skjoldungernes Land Nationaal Park

  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen
Bossen, meren en historische bezienswaardigheden

Skjoldungernes Land Nationaal Park

Skjoldungernes Land is een National Park op het Deense eiland Seeland in de buurt van Roskilde. Het natuurpark is zo’n 20.000 hectare groot en bestaat uit een gevarieerd landschap met bossen, weidevelden, meren en kustgebieden. De historische achtergrond van het natuurpark maakt het een extra bijzondere bestemming. Skjoldungernes Land is namelijk vernoemd naar de legendarische Deense koning Skjold. Daarnaast vormen de landschappen hier het decor van veel Vikingverhalen. Het park is ook een belangrijk toevluchtsoord voor wilde dieren, waaronder herten, vossen, hazen en een verscheidenheid aan vogels. Dit draagt bij aan de rijke biodiversiteit van het gebied en biedt natuurliefhebbers een overvloed aan mogelijkheden om wildlife te spotten. Al met al is het natuurpark een geliefde bestemming bij natuurliefhebbers en avontuurzoekers.

Skjoldungernes Land Nationaal Park Denemarken
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Denemarken

Bezienswaardigheden en activiteiten in Skjoldungernes Land Nationaal Park

In National Park Skjoldungernes Land zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals oude kastelen en kerken, maar ook een van de best bewaarde Vikingforten, Trelleborg. Naast bezienswaardigheden zijn er ook verschillende mogelijkheden voor het ondernemen van leuke activiteiten in Skjoldungernes Land. Hieronder hebben we een aantal leuke suggesties voor je op een rijtje gezet.

Wandelen in Denemarken

Wandelen

Skjoldungernes Land heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden die bezoekers meenemen door weelderige bossen, langs kabbelende beekjes en naar panoramische uitzichtpunten. Er zijn routes voor alle niveaus, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten.

Fietsers Denemarken

Fietsen

Ook het park op twee wielen verkennen is een goed idee. Er zijn fietspaden die langs schilderachtige meren, door groene velden en langs de kustlijn slingeren. Fietsen biedt een leuke en milieuvriendelijke manier om de omgeving te verkennen.

Skjoldungernes Land Nationaal Park Denemarken

Vogels kijken

Skjoldungernes Land is een paradijs voor vogelliefhebbers, met een overvloed aan vogelsoorten die in het gebied leven of passeren tijdens migratie. Neem je verrekijker mee en spot zeldzame vogels langs de oevers van meren of in de rijke bossen.

Skjoldungernes Land Nationaal Park Denemarken

Kajakken en kanoën

Verken de waterwegen van het park per kajak of kano. Peddel langs kronkelende rivieren, door kalme meren en onder schilderachtige bruggen terwijl je geniet van het rustgevende geluid van kabbelend water en het omringende landschap.

Skjoldungernes Land Nationaal Park Denemarken

Trelleborg

Trelleborg is een van de best bewaarde Vikingforten in Denemarken en dateert uit de 10e eeuw. Het is een indrukwekkend voorbeeld van Vikingbouwkunst en biedt inzicht in het leven tijdens het Vikingtijdperk.

Skjoldungernes Land Nationaal Park Denemarken

Middeleeuwse kerken en kastelen

In Skjoldungernes Land vind je de overblijfselen van oude kastelen en vestingwerken, die getuigen van een bewogen verleden en de strategische waarde van het gebied in vroegere tijden. Ook vind je er verschillende middeleeuwse kerken die een kijkje bieden in het religieuze verleden.

Waar wacht je nog op?

Boek direct een accommodatie in Denemarken

Sol og Strand
Sol og Strand Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
Interhome Bekijk prijs
ACSI Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Denemarken?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het uitkiezen van je accommodatie in het hart van de Deense hygge of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van sprookjes? Vraag je je af hoe je het beste kunt fietsen door de fietsvriendelijke steden of ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes van Denemarken? Of misschien ben je gewoon benieuwd in welke maanden je de Deense natuur op zijn mooist ziet en het weer ideaal is voor een bezoek aan de uitgestrekte kustlijnen en idyllische eilanden?

Anne Denemarken
Anne Denemarken Expert
  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Denemarken voor je…