Zoek & boek

Mols Bjerge Nationaal Park

  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen
Prachtige natuur op schiereiland Djursland

Nationaal Park Mols Bjerge

Mols Bjerge National Park is een prachtig natuurgebied gelegen op het schiereiland Djursland in Denemarken. Je vindt in dit Nationaal Park een gevarieerde landschap, dat bestaat uit heuvels, bossen, weiden, en uitgestrekte kustlijnen. “Mols Bjerge” betekent letterlijk “Mols Heuvels” in het Deens, en het park is vernoemd naar de glooiende heuvels die je er vindt. Er is in Mols Bjerge National Park van alles te doen voor natuurliefhebbers, zoals wandelen, fietsen, en bijvoorbeeld vogels kijken. Naast de prachtige natuur heeft Mols Bjerge ook een rijke culturele geschiedenis. Zo vind je er prehistorische grafheuvels en overblijfselen van oude boerderijen die dateren uit de bronstijd en de ijzertijd. In dit artikel vertellen we je meer over de bezienswaardigheden en activiteiten in Mols Bjerge.

Mols Bjerge National Park
Waar wacht je nog op?

Boek direct je reis naar Denemarken

Bezienswaardigheden en activiteiten in Mols Bjerge Nationaal Park

In Nationaal park Mols Bjerge is van alles te zien en beleven. Zo kun je fantastische wandelen in Mols Bjerge, maar behoort ook een strandbezoek of historische uitje tot de mogelijkheden. Hieronder hebben we een aantal interessante bezienswaardigheden in dit Deense park voor je op een rijtje gezet.

Mols Bjerge National Park

Wandelen

Verken de diverse paden en routes die door Mols Bjerge slingeren. Geniet van de rust en schoonheid van de natuur terwijl je door bossen, heidevelden en langs meren wandelt.

Mols Bjerge National Park fietsen

Fietsen

Stap op de fiets en verken het park op twee wielen. Er zijn fietspaden geschikt voor alle niveaus, van ontspannen tochten tot meer uitdagende routes voor avontuurlijke fietsers.

Mols Bjerge National Park visitor center

Mols Bjerge Visitor Center

Het bezoekerscentrum is een geweldige plek om meer te leren over de natuurlijke en culturele geschiedenis van het park. Bezoekers kunnen hier kaarten, gidsen en informatie krijgen over wandelroutes, flora, fauna en lokale bezienswaardigheden.

Mols Bjerge National Park grafheuvels

Prehistorische grafheuvels

Mols Bjerge staat bekend om zijn grote concentratie van prehistorische grafheuvels en archeologische vindplaatsen. Je kunt deze oude monumenten verkennen en meer te weten komen over de vroege menselijke geschiedenis van het gebied.

Nationaal Park Thy vogels

Vogels kijken

Mols Bjerge is het leefgebied van een variatie aan vogelsoorten, waardoor het een populaire bestemming is voor vogelliefhebbers. Met zijn gevarieerde habitat biedt het park een thuis voor zowel algemene als zeldzame vogelsoorten.

Mols Bjerge National Park

Oude boerderijen

Verken de overblijfselen van oude boerderijen die dateren uit de bronstijd en de ijzertijd, en krijg een glimp van het leven in vroegere tijden.

Mols Bjerge National Park strand

Strandbezoek

Ontspan op een van de prachtige stranden langs de kust van Mols Bjerge, zoals Ahl Strand. Geniet van de zon, zwem in het kalme water en maak ontspannen strandwandelingen.

Mols Bjerge National Park

Uitzichtpunten

Er zijn verschillende uitkijkpunten in het park van waaruit je kunt genieten van panoramische uitzichten over het landschap en de kustlijn. Enkele populaire uitkijkpunten zijn Agri Bavnehøj, Trehøje en Stabelhøj.

Mols Bjerge National Park Kalø castle

Kalø castle

Kalø Castle is een fascinerende Middeleeuwse kasteelruïne uit de 14e eeuw. Het kasteel biedt een intrigerend inzicht in de geschiedenis van de regio en je kunt als bezoeker door de overblijfselen van het kasteel wandelen en genieten van het uitzicht op de omliggende natuur.

Mols Bjerge National Park

Jernhatten

Jernhatten is een karakteristieke kalkstenen heuvel met een hoogte van 137 meter boven zeeniveau. Vanaf de top van Jernhatten kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over Mols Bjerge en de omliggende omgeving. Het is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Waar wacht je nog op?

Boek direct een accommodatie in Denemarken

Sol og Strand
Sol og Strand Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
Interhome Bekijk prijs
ACSI Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Denemarken?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het uitkiezen van je accommodatie in het hart van de Deense hygge of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van sprookjes? Vraag je je af hoe je het beste kunt fietsen door de fietsvriendelijke steden of ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes van Denemarken? Of misschien ben je gewoon benieuwd in welke maanden je de Deense natuur op zijn mooist ziet en het weer ideaal is voor een bezoek aan de uitgestrekte kustlijnen en idyllische eilanden?

Anne Denemarken
Anne Denemarken Expert
  • Adembenemende landschappen
  • Kindvriendelijke vakantiebestemming
  • Uitgebreide kustlijn
  • Trekpleister Kopenhagen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Denemarken voor je…