De vliegvelden van Denemarken; alles wat je moet weten

Reis jij binnenkort naar Denemarken? Dan heb je de mogelijkheid om te vliegen op drie luchthavens. Het bekendste vliegveld in Denemarken en degene waar het meest op wordt gevlogen, is de Internationale luchthaven van Kopenhagen; Kastrup.

Daarnaast kun je vliegen op de luchthaven Billund in Denemarken en op Aarhus. Hier vliegen de meeste mensen naartoe die Jutland of Legoland willen bezoeken. De bekendste luchtvaartmaatschappijen van en naar Denemarken zijn SAS en Norwegian.

Wil je graag meer informatie over de verschillende vliegvelden in Denemarken? Dan ben je hier op het goede adres. Hieronder zullen we alle vliegvelden van Denemarken kort in kaart brengen.

vliegvelden denemarken

De Internationale luchthaven van Kopenhagen; Airport Denemarken Kastrup

Copenhagen Airport (København lufthavn) is de belangrijkste luchthaven voor zowel Kopenhagen als Malmö in Zweden.

Met meer dan 60.000 passagiers per dag is het de drukste luchthaven van Scandinavië en zijn alle grote luchtvaartmaatschappijen ter wereld er vertegenwoordigd.

Op dit vliegveld in Denemarken heb je volop mogelijkheden om taxfree te winkelen en voor of na je vlucht te eten in een van de restaurants. De luchthaven heeft 2 terminals, die met elkaar verbonden zijn. Terminal 2 en 3 dienen voor Internationale en binnenlandse vluchten.

Meer informatie over vliegtickets naar Kopenhagen.

Van de Internationale Airport in Denemarken naar het centrum van Kopenhagen

De luchthaven van Kopenhagen ligt op slechts 9 kilometer van het stadscentrum. En er zijn meerdere mogelijkheden om met het openbaar vervoer van en naar dit vliegveld in Denemarken te komen:

Met de metro

De metro rijdt overdag elke 5 minuten en ‘s nachts elke 20 minuten. De rit van de luchthaven naar het centrum van Kopenhagen duurt ongeveer 15 minuten. Je vindt het station en de loketten in Terminal 3. Een ritje met de metro kost je ongeveer 36 Deense kronen (5 euro).

Met de trein

Een andere optie is het nemen van de trein. Deze rijdt elke 10 minuten tussen Kopenhagen Airport en het Centraal Station in Kopenhagen (Hovedbanegården) en duurt ongeveer 15 minuten.

Je vindt het DSB-loket en de platforms in Terminal 3. Een ticket kost je ongeveer 5 euro, net als de metro.

Met de bus

Wil je zo goedkoop mogelijk van de luchthaven in Denemarken naar het centrum reizen? Dan is de bus je beste optie. Met bus 5A, die vertrekt vanaf Terminal 3, ben je in no time in het centrum van Kopenhagen. Je koopt tickets rechtstreeks bij de chauffeur of bij de DSB-ticketbalie in Terminal 3.

Met de taxi

Kies je liever voor de gemakkelijkste manier om van dit vliegvel in Denemarken naar het centrum van Kopenhagen te reizen? Dan spring je gewoon in een taxi. Fooi en belasting zijn inbegrepen in de prijs. Er zijn taxi’s te vinden bij iedere terminal. Loop simpelweg naar buiten en je ziet ze al staan.

Het is ook een optie om een auto te huren. Lees hier meer over het huren van een auto in Kopenhagen.

Winkelen op de Airport van Kopenhagen, Denemarken

Heb je wat tijd over voordat je vlucht vertrekt? Kopenhagen Airport verrast je met een waar winkeluniversum, met maar liefst meer dan 120 verschillende winkels.

Je vindt hier een ruime keuze aan kledingwinkels, met inspirerende Deense merken, Scandinavische merken en Internationale merken.

Belastingvrije winkels en cadeauwinkels

Verschillende belastingvrije winkels en cadeauwinkels, zoals Gifts & Souvenirs, Tumi en Samsonite, Accessorize en Gucci, bevinden zich allemaal in Terminal 2 en 3. Heb je nog een cadeautje of souvenir nodig? Dan ga je het hier gegarandeerd vinden!

Restaurants en bars

Verschillende restaurants, cafés en bars zoals A Hereford Beefstouw, Ginos Pasta, Danish Kitchen’s, Franks en Burger King bevinden zich in Terminal 2 en 3. In Terminal 1 vindt je bovendien een kleine, gezellig eetcafé, genaamd KOKpit. Je komt op deze luchthaven in Denemarken dus ook niet om van de honger…

De Internationale luchthaven van Billund, Denemarken

Sommige reizigers kiezen ervoor om op Billund International Airport te vliegen; de gemakkelijkste manier om Jutland vanuit Europa te bereiken.

Billund Airport biedt directe vluchten naar meer dan 90 bestemmingen in de wereld en is de belangrijkste Internationale luchthaven van West-Denemarken.

Vanuit Billund zijn er verbindingen naar meer dan 500 bestemmingen en bekende luchthavens zoals Frankfurt, Amsterdam, Parijs en Londen.

Het is ook mogelijk om vanuit Billund gemakkelijk een groot aantal andere Scandinavische bestemmingen te bereiken.

Vanuit Billund Airport naar Legoland en andere bestemmingen

Het vliegveld in Billund, Denemarken, ligt op slechts een paar minuten van het beroemde attractiepark Legoland. Tevens bereik je de gezellige stad Vejle al binnen 30 minuten.

Er zijn daarnaast busverbindingen van en naar de luchthaven Aarhus. En vanaf Vejle kun je gemakkelijk naar Kopenhagen, Odense of waar dan ook in Denemarken reizen.

Meer informatie over vliegtickets naar Billund.

Het vliegveld van Aarhus, Denemarken

Het op twee na drukste vliegveld van Denemarken ligt aan de rand van de stad Aarhus, op het schiereiland Jutland. Aarhus Airport is de perfecte plek om op te vliegen als je het Deense noordwesten wilt verkennen.

Het centrum van Aarhus is absoluut een must see als je op deze stad vliegt. Je bereikt het centrum vanaf het vliegveld in ongeveer 36 minuten rijden.

Verschillende bekende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Aarhus Airport, zoals British Airways, Scandinavian Airlines en Ryan Air.

Meer informatie over vliegtickets naar Aarhus.

Al deze vliegvelden in Denemarken liggen op de kaart vrij ver van elkaar af. Je hoeft dus nooit heel ver te reizen als je een bepaalde regio van het land wilt ontdekken!