Zoek & boek

Auto huren in Denemarken

 • Adembenemende landschappen
 • Kindvriendelijke vakantiebestemming
 • Uitgebreide kustlijn
 • Trekpleister Kopenhagen

Eenvoudig een auto huren in Denemarken

Denemarken is een land dat zich uitstekend leent om met de auto te doorkruisen. Je kunt er in één dag vanuit huis met je eigen auto naartoe rijden, maar je kunt in Denemarken natuurlijk ook een auto huren. Dit is vooral handig als je met het vliegtuig of met de trein naar het land toe bent gereisd. In dit artikel vertellen we je hoe het huren van een auto in Denemarken werkt, bij welke bedrijven je terecht kunt en waar je verder om moet denken. Lees snel verder als je benieuwd bent naar het huren van een auto in Denemarken.

Waar wacht je nog op?

Huur een auto in Denemarken

Sunny Cars Bekijk prijs
EasyTerra Bekijk prijs

In Aalborg een auto huren

Stel je voor dat je een vliegticket boekt naar Aalborg. Je bent er zo en je kunt er heerlijk gaan ronddwalen door de prachtige stad. Maar Aalborg ligt in het noordelijkste stuk van de provincie Jutland. De stad wordt daar doorsneden door het prachtige Limfjord. Dit gebied is zo uitzonderlijk mooi, dat je er echt een paar dagen met de auto op uit moet trekken om het Limfjord te verkennen. Om dat te doen is een huurauto een uitkomst.

Bekende autoverhuur bedrijven op de luchthavens

Een auto huren kun je gelijk al op de luchthaven van Aalborg doen. Deze luchthaven is sowieso bijzonder autovriendelijk. Er zijn 5.500 parkeerplaatsen waarop je gratis kunt parkeren. Alle bekende autoverhuurbedrijven zijn op de luchthaven aanwezig. Zo zie je bij aankomst direct al de reclameborden van Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Alamo, Budget en Enterprise hangen. Natuurlijk kun je vooraf al je huurauto reserveren. Dan weet je zeker dat hij klaarstaat op het moment dat jij hem nodig hebt.

Welke autoverhuur bedrijven vind je op de luchthaven?

Maar Aalborg is niet de enige plaats in Denemarken waar je een auto kunt huren. Je kunt door het hele land voor een huurauto terecht bij de luchthavens. Ook in de stedelijke centra tref je de grote autoverhuurderbedrijven aan. Dus waarvandaan je ook met een huurauto Denemarken wilt gaan verkennen, een huurauto regel je zo. Luchthavens met grote autoverhuurbedrijven zijn bijvoorbeeld:

 • Aalborg Airport
 • Aarhus Airport
 • Billund Airport
 • Bornholm Ronne Airport
 • Esbjerg Airport
 • Karup Airport
 • Kopenhagen Airport Roskilde
 • Kopenhagen Kastrup Airport
 • Odense Beldringe Airport
 • Soenderborg Airport

Auto huren in het centrum van de stad

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je pas op het idee komt om een auto te huren als je al in Denemarken bent. Dan kun je vaak kiezen tussen een vestiging van de verhuurder in de stad of bij de luchthaven. Voor het gebruik van de huurauto maakt dit niet uit. Het enige verschil dat je merkt zijn de openingstijden. Die zijn op de luchthaven vaak een stuk ruimer dan bij de vestigingen in de stad.

Milieuzones in verschillende steden

Misschien heb je al weleens gehoord dat er in Aalborg een milieuzone van kracht is. Dit is niet de enige stad in Denemarken waar dit zo is. Zo tref je ook milieuzones aan in Aarhus, Kopenhagen, Frederiksberg en Odense. Met een huurauto is dat gelukkig geen probleem. De milieuzones zijn tot nu toe alleen maar van toepassing op bestelwagens en bussen of vrachtwagens op diesel. Wél is het nodig dat elk voertuig over een Deense digitale registratie beschikt. Vanzelfsprekend is dat bij een auto die je in één van die steden huurt al geregeld. Ging je met je eigen auto van huis, dan is het wel nodig om zo’n registratie van tevoren online te regelen. De milieuzones worden gehandhaafd met cameratoezicht.

In Denemarken tanken met je huurauto

Met je huurauto in Denemarken tank je Blyfri 95 (oktan bensin). De prijs van een liter benzine laat zich goed vergelijken met de prijs in Nederland. Zet je de gemiddelden naast elkaar, dan komt de prijs in Denemarken een fractie hoger uit. Over het algemeen krijg je een huurauto mee met een volle tank. Lever hem ook weer vol in zodat je geen naheffing krijgt tegen een hoger tarief dan aan de pomp.

Veelgestelde vragen over het huren van een auto in Denemarken

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig om een auto te huren in Denemarken?

Nee, in de meeste gevallen is een geldig rijbewijs uitgegeven in je thuisland voldoende om een auto te huren in Denemarken. Zolang je rijbewijs leesbaar is in het Latijnse alfabet, is er geen internationaal rijbewijs nodig.

Wat zijn de minimale leeftijdseisen voor het huren van een auto in Denemarken?

De minimumleeftijd om een auto te huren in Denemarken varieert tussen 21 en 25 jaar, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het type voertuig. Sommige verhuurbedrijven kunnen een toeslag rekenen voor bestuurders jonger dan 25 jaar.

Is het mogelijk om een auto op te halen op de luchthaven van Kopenhagen?

Ja, de luchthaven van Kopenhagen (Kastrup Airport) herbergt verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder internationale en lokale aanbieders. Dit maakt het gemakkelijk om direct na aankomst op de luchthaven een auto te huren.

Zijn er tolwegen in Denemarken en hoe kan ik deze betalen?

Ja, er zijn enkele tolwegen in Denemarken. De meeste autoverhuurbedrijven bieden opties om tol te betalen bij het huren van een auto, maar zorg ervoor dat je dit van tevoren controleert. Tolvrije alternatieven zijn vaak beschikbaar voor degenen die geen tolwegen willen gebruiken.

Moet ik extra verzekeringen afsluiten bij het huren van een auto in Denemarken?

Basisverzekeringen zijn meestal inbegrepen bij het huren van een auto in Denemarken, maar het kan verstandig zijn om extra verzekeringen af te sluiten voor meer uitgebreide dekking, zoals een aanvullende verzekering voor schade aan derden of een verzekering voor diefstal.

Zijn er milieuzones waar ik rekening mee moet houden bij het huren van een auto in Denemarken?

Ja, sommige steden in Denemarken, waaronder Kopenhagen, hebben milieuzones waar beperkingen gelden voor voertuigen op basis van hun milieuvriendelijkheid. Zorg ervoor dat de auto die je huurt aan de vereisten voldoet om boetes te voorkomen.

Hoe zit het met het parkeren in Denemarken?

Parkeren kan in sommige steden een uitdaging zijn, vooral in drukke gebieden. Zoek naar betaalde parkeerplaatsen op straat of parkeergarages. Controleer altijd de parkeerborden en -regels om boetes te voorkomen. Sommige hotels bieden ook parkeergelegenheid voor gasten.

Hoe kan ik navigeren op de wegen van Denemarken?

De meeste autoverhuurbedrijven bieden optionele GPS-navigatiesystemen bij het huren van een auto. Daarnaast zijn er ook diverse navigatie-apps beschikbaar voor smartphones die nuttig kunnen zijn tijdens het rijden in Denemarken. Zorg er ook voor dat je vertrouwd bent met de verkeersregels en borden.

Waar wacht je nog op?

Boek direct een accommodatie in Denemarken

Sol og Strand
Sol og Strand Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
Interhome Bekijk prijs
ACSI Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Denemarken?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het uitkiezen van je accommodatie in het hart van de Deense hygge of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van sprookjes? Vraag je je af hoe je het beste kunt fietsen door de fietsvriendelijke steden of ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes van Denemarken? Of misschien ben je gewoon benieuwd in welke maanden je de Deense natuur op zijn mooist ziet en het weer ideaal is voor een bezoek aan de uitgestrekte kustlijnen en idyllische eilanden?

Anne Denemarken
Anne Denemarken Expert
 • Adembenemende landschappen
 • Kindvriendelijke vakantiebestemming
 • Uitgebreide kustlijn
 • Trekpleister Kopenhagen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Denemarken voor je…