Tivoli (Kopenhagen), één van de oudste pretparken ter wereld

Tivoli Kopenhagen is één van de beroemdste pretparken ter wereld en werd geopend op 15 augustus 1843. Stap je het park binnen, dan kom je in een sprookjeswereld terecht. Daarbij ligt het Tivoli park in Kopenhagen op een ideale plek, namelijk midden in het centrum van de hoofdstad. Je kunt er je auto makkelijk kwijt in één van de twee parkeergarages. Ook hebben verschillende buslijnen een halte bij Tivoli Kopenhagen.

tivoli kopenhagen

Klassieke en moderne attracties

Tivoli is niet alleen een attractie voor overdag. Je kunt er ook ’s avonds romantisch rondwandelen. Heb je zin om iets te eten of te drinken, dan zijn er allerlei terrasje waar je gezellig kunt gaan zitten. Alles is mooi verlicht en je kunt ook tijdens je avondwandeling door het pretpark een ritje maken in één van de vele attracties van het park.

Tivoli bij avond

Nu het Tivoli park Kopenhagen al bijna tweehonderd jaar bestaat, kun je erop rekenen dat je ook op attracties stuit met een rijke historie. Zo kun je nog steeds genieten van de houten achtbaan die al in 1914 in gebruik werd genomen. De botsautobaan werd al in 1926 in gebruik genomen, terwijl het grote reuzenrad uit 1943 dateert.

Naast deze klassieke attracties zijn er ook heel veel nieuwe uitdagingen in Tivoli Kopenhagen te vinden. Stap bijvoorbeeld eens in de 80 meter (!) hoge zweefmolen ‘De Himmelskibet’ en bekijk hoog vanuit de lucht het oude centrum van de stad. Deze zweefmolen is sinds 2006 in gebruik. Ook een rit in de ‘Dæmonen’ is absoluut spectaculair. Deze stalen achtbaan werd in 2004 in gebruik genomen.

Tivoli elk moment van het jaar sfeervol

Koop je voor Tivoli Kopenhagen tickets met Kerst of met Halloween, dan tref je een spectaculair themapark aan. Er zijn dan bijpassende optredens en er worden vuurwerkshows georganiseerd. Als je weleens een Kerstmarkt bezoekt, is Tivoli Kopenhagen voor jou in de periode rond Kerst echt ‘the place to be’. Alles wordt dan uit de kast getrokken voor een prachtige Kerstmarkt. Die kan met recht één van de mooiste van heel Scandinavië worden genoemd.

Ben je eenmaal in Tivoli park Kopenhagen geweest, dan loont het zeker de moeite om nog een keer terug te komen. Het pretpark heeft het namelijk handig aangepakt. Elk seizoen ondergaat het park een complete make-over, waarmee Tivoli Kopenhagen een uiterlijk krijgt dat volledig past bij het seizoen.

Het pretpark is leuk voor kinderen en voor volwassenen. Kinderen doen er tal van nieuwe indrukken op. Denk bijvoorbeeld eens aan de prachtige Chinese pagode die in de avond op sierlijk wijze verlicht wordt. Ook de vuurwerkshows in het zomerseizoen mogen er beslist zijn. Je voelt jezelf heerlijk ontspannen in de lauwe avondlucht, terwijl het pas rond middernacht echt donker wordt.

Tickets Tivoli kopen bij de ingang of vooraf?

Kom je spontaan op het idee om bij Tivoli park Kopenhagen naar binnen te stappen, dan kun je voor een kaartje in de rij gaan staan bij de ingang op Vesterbrogade 3. Vooral in het hoogseizoen kan dit natuurlijk wat tijd in beslag nemen. De entreeprijzen van de Tivoli Kopenhagen tickets liggen niet erg hoog, maar zijn erop gebaseerd dat je in het park betaalt voor de attracties. Dit kan ook anders, namelijk als je een ticket inclusief onbeperkte ritten koopt.

Heb je de mogelijkheid om vooraf je kaartje te bestellen, dan is dat zeker aan te raden. Je hoeft dan niet in de rij te staan en bent in een mum van tijd binnen. Een bekende aanbieder van kaartjes tegen aantrekkelijke prijzen is Getyourguide.nl. Daar kun je ook all-in kaartjes bestellen, waarmee je zonder bijbetaling onbeperkt ritten mag maken. Met zo’n combi-ticket geniet je onbezorgd van het pretpark, je kunt alles uitproberen en je houdt de kosten strak in de hand.

Hotels in de buurt van Tivoli

Kopenhagen is een prachtige stad om te bezoeken. De stad staat bekend om haar vele groen en afwisselende winkelstraten. Ook het oude centrum is een attractie op zich.

Het is daarom leuk om een hotel te kiezen dat midden in de stad ligt, het liefst bij Tivoli Kopenhagen om de hoek. We helpen je daarom aan wat ideeën:

  • Geheel in de stijl van Tivoli park Kopenhagen is er het Nimb Hotel. Dit hotel bevindt zich in Tivoli park Kopenhagen en is opgetrokken in Moorse stijl. Je kunt er in luxe overnachten, waarbij je beschikt over een designkamer met uitzicht over het pretpark.
  • Hotel Kong Arthur is gevestigd in een klassiek gebouw uit 1882. Je overnacht er in een moderne kamer met een eigen minibar. In het hotel worden Italiaanse, Spaanse en Japanse gerechten geserveerd. Het hotel ligt aan de stadsmeren in het centrum van Kopenhagen.
  • Scandic CPH Strandpark is een in strakke stijl opgetrokken hotel met mooie ruime kamers. Je maakt gebruik van een ontbijtbuffet dat door het hotel wordt verzorgd. Er is privé parkeergelegenheid. Het hotel maakt deel uit van de Scandic hotelgroep.
  • Verblijf je liever in een hotel dat een beetje budgetvriendelijk is? Opteer dan voor het Copenhagen Go Hotel. Dit vriendelijk ogende hotel beschikt over functionele kamers met douche of bad. Je maakt gebruik van een gezellig ontbijtbuffet.

Kopenhagen is een hoofdstad waar je tot rust kunt komen. Je kunt onbeperkt genieten van Tivoli park Kopenhagen en daarna de gezellige haven bezoeken. Ook de vele gezellige winkels en de botanische tuin die de stad rijk is, zijn echte aanraders.

Veelgestelde vragen Tivoli in Kopenhagen

Hoe oud is Tivoli Kopenhagen?

Het pretpark werd in 1843 geopend en is daarmee het op één na oudste pretpark ter wereld.

Wat kost Tivoli Kopenhagen?

De prijzen van de kaartjes beginnen al bij 13 euro. In dat geval moet voor de attracties wel worden bijbetaald.

Wat zijn twee klassieke attracties in Tivoli park Kopenhagen?

De oudste attractie is de houten achtbaan uit 1914. De op één na oudste attractie is de botsautobaan uit 1926.

Zijn er ook moderne attracties?

Jazeker, heel veel zelfs. Twee voorbeelden zijn: de 80 meter hoge zweefmolen ‘De Himmelskibet’ uit 2006 en de spectaculaire ‘Dæmonen’ achtbaan. Deze stalen achtbaan werd in 2004 in gebruik genomen.