Vakantiehuis Denemarken met hond

Ben jij op zoek naar een vakantiehuis in Denemarken waar je met je hond terecht kan? Wij kunnen je vertellen dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

Een vakantie in Denemarken met je hond is gelukkig niet mee zo’n gedoe als voorheen. Zolang je rekening houdt met een aantal vereisten voor huisdieren, zal het gemakkelijk zijn om je trouwe viervoeter mee te nemen.

Lees dus snel verder om te ontdekken wat je allemaal moet weten voor een geweldige vakantie in het mooiste Scandinavische land, mét je beste vriend!

Vakantiehuis Denemarken met Hond

Vakantie vieren in Denemarken met je hond

Een reis naar Denemarken is natuurlijk niet compleet zonder het gezelschap van je hond. En gelukkig weten veel verhuurbedrijven dat ook. Daarom zijn er voortaan tal van vakantiehuizen te vinden in Denemarken waar je met je hond terecht kan.

Bovendien telt het land veel hondvriendelijke bestemmingen. Zo zijn er overal hondvriendelijke zones te vinden en kunnen veel activiteiten met je hond worden beoefend. Door een hondvriendelijke accommodatie te zoeken, kun je volop genieten van alle aspecten van je reis, zonder je vriend in de steek te hoeven laten!

Een vakantiewoning in Denemarken met je hond; kies uit talloze bestemmingen

Op vakantie gaan in Denemarken met je hond is leuk tijdens elk seizoen van het jaar, zowel in de zomer als in de winter. Of het nu gaat om een ​​citytrip naar Kopenhagen of andere steden van het land, een vakantie op een van de mooie eilanden of anders; je hond komt niets tekort.

Je kunt daarnaast tijd doorbrengen met je hond in een van de drie nationale parken van Denemarken: Thy National Park, Mols Bjerge National Park en het Waddenzee National Park. Al deze parken zijn gratis toegankelijk en hebben genoeg losloopgebieden waar je hond naar hartenlust kan rennen en spelen.

Een huisje in Denemarken huren met je hond; hier moet je je aan houden

Als je graag in een vakantiehuis in Denemarken wilt verblijven met je hond, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden, zodat het voor iedereen leuk blijft.

Het meebrengen van honden in de vakantiewoning is alleen toegestaan ​​indien vermeld in de beschrijving van de woning. Let hierbij ook op het maximaal aantal toegestane honden. Vaak geldt er bovendien een toeslag van 15 tot 20 euro per hond.

Eigen verantwoordelijkheid

Als je in een huisje in Denemarken verblijft met je hond is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je metgezel de buren of de omgeving niet stoort. Als huurder heb je bovendien de plicht om de woning, inclusief de tuin, schoon achter te laten.

Doet je hond zijn of haar behoefte in de tuin? Zorg er dan voor dat dit wordt opgeruimd. En dicht tevens eventuele gaten die door je hond zijn gegraven. Ook als de eindschoonmaak van de vakantiewoning bij de prijs zit inbegrepen, moeten dit soort werkzaamheden door jou worden uitgevoerd.

Eventuele schade komt voor de rekening van de baas

In de meeste vakantiehuizen in Denemarken is het niet toegestaan ​​om honden op de meubels, zoals bedden, banken, stoelen etc. te laten. Honden zijn daarnaast  in geen geval toegestaan ​​in het zwembad/de Spa van de accommodatie.

Indien er na het einde van de huurovereenkomst ongedierte (zoals vlooien) worden geconstateerd, worden de schoonmaakkosten hiervoor bij jou als huurder in rekening gebracht.

Laat je hond niet alleen

We begrijpen dat het verleidelijk is om je hond af en toe achter te laten in de vakantiewoning als je even weg moet. Laat je vriend echter nooit te lang alleen in huis. De nieuwe omgeving kan verwarrend zijn, waardoor je hond misschien dingen kapot gaat bijten of op een andere manier schade veroorzaakt.

Hoe vind je een huisje in Denemarken waar je met je hond terecht kan?

Het is gemakkelijk om een vakantiehuis te vinden in Denemarken waar je met je hond kunt verblijven. Selecteer simpelweg het zoekvakje ‘Honden toegestaan’ op de website naar keuze, voer andere wensen in (zoals bestemmingen en faciliteiten) en klik op ‘Zoeken’.

Meteen krijg je dan een overzicht van alle woningen in Denemarken die het gewenste aantal honden toelaten. Booking.com, Belvilla.nl en Natuurhuisje.nl zijn voorbeelden van betrouwbare websites, waar je gegarandeerd je droomhuis kunt vinden!

Geniet van een geweldige vakantie in Denemarken met je hond

Bovenal, is het vooral genieten geblazen wanneer je met het hele gezin, inclusief hond, in Denemarken verblijft.

Van 1 oktober tot 31 maart mag je vriend namelijk vrij rondlopen op de stranden. Verblijf je in een vakantiehuis in Denemarken aan zee met je hond? Zorg er dan wel voor dat hij niemand stoort wanneer je hem los laat. In de zomer moet je hond echter aangelijnd zijn, zowel voor de zwemmers als voor de bescherming van dieren.

Veel van de populaire vakantiehuizen liggen niet alleen aan de kust, maar ook in bossen en grote heidevelden. Denemarken herbergt veel hondenbossen, hondenparken en openluchtgebieden waar honden welkom zijn en vaak het hele jaar door mogen loslopen.

Op https://www.hundeskove.dk/ vind je het volledige overzicht van alle Deense hondenbossen.

Wat houd je nog tegen om een huisje te huren in Denemarken met je lieve hond? Zolang je je aan de voorgeschreven regels houdt, hoeft niets een heerlijke vakantie met je viervoeter in de weg te zitten!