Trekkershut Denemarken

In Denemarken zijn er veel mogelijkheden om op trekkingvakantie te gaan of om de prachtige natuur te beleven tijdens kortere trekkingtochten. En welk soort accommodatie past daar beter bij dan een trekkershut in Denemarken?

Een trekkershut is in feite een cabin, chalet, huisje of zelfs tent in de natuur. En hoe tof het idee van een trekkersvakantie misschien ook klinkt, je kunt ook prima in een trekkershut in Denemarken verblijven zonder dat je meteen op wandelvakantie bent.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een knusse trekkershut vlakbij Kopenhagen, van waaruit je de mooie omgeving kunt verkennen? Het gaat om de algehele ervaring van het verblijven in een trekkershut, wat deze vorm van accommodatie zo geweldig maakt!

Trekkershut Denemarken

Trekkershutten zijn voor iedereen

Of je er nu van droomt om met een rugzak en tent op je rug met verschillende tussenstops het land door te trekken, of dat je een bepaald gebied wilt verkennen via dagtrips vanaf de trekkershut waar je verblijft: het kan allemaal.

Je stelt je bij een trekkershut misschien een kleine, houten hut voor zonder voorzieningen. En die zitten er inderdaad tussen. Maar trekkershutten komen in vele vormen en maten. De meer luyxe types zijn bijvoorbeeld voorzien van comfortabele bedden, een douche, toilet en zelfs een eigen keuken!

Overnacht in een trekkershut op campings in Denemarken

Denemarken telt talloze campings. Veel van hen liggen prachtig in de natuur en een aantal bieden authentieke trekkershutten aan. Het gaat in dit geval vooral om natuurcampings in Denemarken, dus wees niet bang dat je terecht komt op een druk vakantiedorp!

Droom je ervan om een ​​wandelvakantie door het land te maken met onderweg hier en daar een overnachting in een trekkershut? Dan kun je onder andere op de campings van DK-CAMP terecht.

De campings van DK-CAMP liggen verspreid over het land. En overal is het mogelijk om een knusse hut te boeken in een mooie omgeving en tegelijkertijd te genieten van alle faciliteiten die de camping te bieden heeft. Denk aan toiletten, warme douches en elektriciteit.

Overnachten in trekkershutten in de ‘middle of nowhere’

Krijg jij bij het woord ‘trekkershut’ juist een beeld in je hoofd van een kleine, houten cabin in de middle of nowhere? Met andere woorden; ver van de bewoonde wereld en al helemaal niet op een camping met andere mensen om je heen? Dan zijn er ook genoeg opties voor je.

Door het hele land verspreid, en dan vooral op populaire wandelroutes, liggen namelijk mooie, op zichzelf staande trekkershutten. Sommigen bieden accommodatie aan 2 personen, anderen aan 4 tot 6 personen.

De meeste trekkershutten in Denemarken zijn voorzien van comfortabele bedden en soms is elektriciteit in de hutjes aanwezig. De ene trekkershut is echter de andere niet, het kan zomaar zijn dat het aan de meeste luxe ontbreekt. Ben hier dus op voorbereid als je op de bonnefooi op pad gaat!

Trekkershut huren in Kopenhagen

Wil je de levendigheid van de stad dichtbij hebben maar toch verblijven in een rustige omgeving? Dan is het huren van een trekkershut vlakbij Kopenhagen een topidee.

Ja, het is mogelijk om heel dicht bij het stadscentrum te kamperen. Er liggen namelijk een aantal prachtige campings rond Kopenhagen, waarvan sommigen knusse trekkershutten verhuren.

Danhostel Ishøj Strand and Ishøj Strand Camping

Dit is een hostel en camping in één, gelegen in een groot natuurgebied en aan een mooi strand net buiten Kopenhagen.

Gasten van het hostel delen de faciliteiten met campinggasten, die er hun eigen tent kunnen opzetten of kunnen verblijven in een van de mooie kampeerhutten.

Nyrup Camping

Dit is een kleine, comfortabele en familievriendelijke camping, perfect voor rustzoekers. De camping is beschut door veel bomen en de ligging is perfect voor een bezoek aan Kopenhagen of de rest van Noord-Seeland.

Het is mogelijk om hier knusse trekkershutten te huren (maximaal voor vier personen). Daarnaast biedt Nyrup Camping ook een ‘QuickStop’ speciaal ontworpen voor campers.

Camping Tangloppen

Deze camping ligt op een schiereiland, op slechts 500 meter van een prachtig strand met duinen in Køge Bugt Strandpark.

Tangloppen Camping verhuurt volledig ingerichte trekkershutten voor 4 tot 8 personen, waarbij beddengoed bij de prijs is inbegrepen.

Daarnaast is er plaats voor 105 caravans en tenten en er zijn geweldige mogelijkheden om te zwemmen, vissen, windsurfen en zeilen, evenals een oprit voor kleine boten. Deze camping ligt slechts op 15 minuten rijden van Kopenhagen!

Een ‘huttenvakantie’ in Denemarken

Zie jij het helemaal zitten om te overnachten in een trekkershut in Denemarken en wil je er het liefst zoveel mogelijk zien? Dan is een huttenvakantie of huttentocht wat voor jou! Dit kan tijdens een mooie autorondreis langs alle highlights  van het land, waarbij je iedere dag of om de paar dagen in een andere trekkershut verblijft.

Ook is het een mogelijkheid om wandelend van hut naar hut te trekken. En dat kan als de beste tijdens een van de vele langeafstandswandelingen in Denemarken. Bekende wandelingen zijn Camønoen, Hærvejen, Øhavsstien en Kyst til Kyst Stien.

Zie jij het ook wel zitten om in een van de vele mooie trekkershutten in Denemarken te overnachten? Tijdens het zomerseizoen is het een goed idee om ruim van tevoren te reserveren. Better safe then sorry!