Zoek & boek

Camperplaatsen in Denemarken

 • Adembenemende landschappen
 • Kindvriendelijke vakantiebestemming
 • Uitgebreide kustlijn
 • Trekpleister Kopenhagen
Inhoud
Met de camper op pad

Camperplaatsen in Denemarken

Denemarken is een prachtige bestemming voor een roadtrip met een camper. Het is heerlijk om door het glooiende landschap te rijden, de kust te verkennen en onderweg sprookjesachtige kastelen te bezoeken. Overnachten met een camper kan op campings, maar je hebt ook de mogelijkheid om voor een camperplaats te kiezen. Vaak is dit wat eenvoudiger en goedkoper, maar kun je wel even je afvalwater lozen en je schoonwatertank bijvullen. Goede camperplaatsen zijn in heel Denemarken te vinden, zowel langs de kust als in het binnenland. In dit artikel vertellen we je waar je meer over deze Deense camperplaatsen. We delen onder andere hoe je ze vindt en wat je er kunt verwachten qua service en kosten.

Camper naar Denemarken
Waar wacht je nog op?

Meteen een camper huren in Denemarken

Travelhome Bekijk prijs

Wat kun je verwachten op een camperplaats in Denemarken?

Camperplaatsen in Denemarken zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je camperplaatsen die met name interessant zijn als je op doorreis bent, maar ook camperplaatsen die geschikt zijn als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vaak zijn er een aantal basisfaciliteiten aanwezig, zoals sanitaire voorzieningen en stroom. Ideaal om je accu’s bij te laden, je vuilwatertank te legen en je schoonwatertank te vullen. Naast camperplaatsen in Denemarken die echt alleen bedoeld zijn voor kampeerauto’s bieden veel campings ook camperplaatsen aan. Je staat dan vaak op een verhard terrein waar je goed recht kunt staan met je camper. Je kunt vervolgens gebruik maken van de voorzieningen van de camping en vaak ook eenvoudig vuil water lozen.

Camper naar Denemarken
Camper naar Denemarken

Camperplaatsen in Denemarken vinden

Je kunt op de bonnefooi vertrekken en hopen dat je op je bestemming een mooie camperplaats vindt. Je kunt er echter ook voor kiezen om vooraf een camperplaats in Denemarken uit te zoeken. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten en verklein je de kans op teleurstellingen. Sommige camperplaatsen zijn goed te vinden via internet. Je kunt bijvoorbeeld zoeken via ACSI Eurocampings. Ook zijn er verschillende campergidsen verkrijgbaar waarin je zowel interessante camperplaatsen als mooie camperroutes kunt vinden. … is bijvoorbeeld een hele fijne gids voor camperaars. Verder zijn er een aantal handige apps, zoals CamperContact en Park4Night waarmee je gemakkelijk camperplaatsen in Denemarken kunt vinden.

Wildkamperen in Denemarken met camper

Officieel is wildkamperen in Denemarken niet toegestaan en je kunt er dan ook voor bekeurd worden. De boetes kunnen oplopen tot 500 euro en dat is natuurlijk nogal een domper tijdens je vakantie. Als je het een beetje voorzichtig aanpakt, is het op veel plekken echter best mogelijk om een nachtje te bivakkeren met je camper of kampeerbusje. Het is in Denemarken namelijk wel toegestaan om in je voertuig uit te rusten als je niet meer veilig verder kunt rijden. Dan is het echter wel zaak om je campingtafel en -stoelen binnen te laten en je luifel niet uit te draaien. Daarnaast heb je in het laagseizoen minder kans dat je wordt weggestuurd of bekeurd dan in het hoogseizoen.

Camper naar Denemarken

Alternatieven voor wildkamperen in Denemarken

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om in de vrije natuur te staan met je camper, zijn er ook prima (legale) alternatieven in Denemarken. Zo zijn er heel veel mooie campings te vinden en zijn ook camperplaatsen volop aanwezig. Hier kun je wel gewoon je luifel uitdraaien en relaxen in je campingstoel. Ook zijn er vaak voorzieningen voor het legen van je toilet en vuilwatertank én het vullen van je schoonwatertank. Als je toch het gevoel wilt hebben dat je je in de vrije natuur bevindt, kun je kiezen voor een natuurcamping. Wil je graag aan het strand kamperen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden, dankzij de vele strandcampings in Denemarken waar je met camper terecht kunt.

Veelgestelde vragen over camperreizen naar Denemarken

Zijn er speciale regels of wetten waar ik me aan moet houden tijdens het reizen met een camper in Denemarken?

Ja, er zijn enkele regels en wetten waar je je aan moet houden tijdens het reizen met een camper in Denemarken:

 • Wildkamperen: Wildkamperen is in Denemarken niet toegestaan, tenzij je toestemming hebt van de grondeigenaar. Je moet overnachten op aangewezen campings of camperplaatsen.
 • Verkeersregels: Houd je aan de verkeersregels, inclusief snelheidslimieten en parkeervoorschriften. Zorg ervoor dat je veilig rijdt en de lokale verkeersborden begrijpt.
 • Milieuzones: Sommige steden, zoals Kopenhagen, hebben milieuzones waar beperkingen gelden voor voertuigen met een hoge uitstoot. Controleer of je voertuig voldoet aan de vereisten voordat je de stad inrijdt.

Is het gemakkelijk om campings te vinden in Denemarken?

Ja, Denemarken heeft een uitgebreid netwerk van campings die goed zijn uitgerust en vaak gelegen zijn op prachtige locaties. Je kunt gemakkelijk campings vinden langs de kust, in natuurgebieden en nabij steden. Het wordt echter aanbevolen om tijdens het hoogseizoen vooraf te reserveren, vooral op populaire bestemmingen.

Zijn er beperkingen voor de afmetingen van campers op wegen en in steden?

Ja, in sommige gebieden kunnen er beperkingen zijn voor de afmetingen van campers, vooral in historische stadscentra met smalle straatjes. Zorg ervoor dat je de maximale hoogte-, breedte- en lengtebeperkingen begrijpt voordat je op reis gaat.

Hoe zit het met de kosten van camperreizen in Denemarken?

De kosten van camperreizen in Denemarken kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals brandstofprijzen, campingtarieven en tolgelden (indien van toepassing). Over het algemeen liggen de kosten voor brandstof en levensonderhoud in Denemarken iets hoger dan in sommige andere Europese landen, maar het is nog steeds een betaalbare bestemming voor camperreizigers.

Zijn er specifieke veiligheidsrisico’s waar ik me bewust van moet zijn tijdens het reizen met een camper in Denemarken?

Denemarken staat bekend als een veilig land voor toeristen, maar net als overal ter wereld moet je toch voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen veilig opbergt en houd de deuren van je camper goed vergrendeld, vooral ’s nachts. Wees ook alert op mogelijke verkeersrisico’s en volg de lokale verkeersregels nauwgezet.

Zijn er speciale voorzieningen voor campers, zoals lozingsstations voor afvalwater en sanitaire voorzieningen?

Ja, veel campings in Denemarken bieden voorzieningen voor campers, zoals lozingsstations voor afvalwater en sanitaire voorzieningen. Sommige campings hebben ook faciliteiten zoals wifi, elektriciteit en wasmachines. Het is echter altijd een goed idee om van tevoren te controleren welke voorzieningen beschikbaar zijn op de campings die je wilt bezoeken.

Waar wacht je nog op?

Boek direct een accommodatie in Denemarken

Sol og Strand
Sol og Strand Bekijk prijs
Natuurhuisje.nl Bekijk prijs
Interhome Bekijk prijs
ACSI Eurocampings Bekijk prijs
Booking.com Bekijk prijs
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over Denemarken?

Anne helpt je verder

Hulp nodig bij het uitkiezen van je accommodatie in het hart van de Deense hygge of bij het boeken van vliegtickets naar dit land van sprookjes? Vraag je je af hoe je het beste kunt fietsen door de fietsvriendelijke steden of ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes van Denemarken? Of misschien ben je gewoon benieuwd in welke maanden je de Deense natuur op zijn mooist ziet en het weer ideaal is voor een bezoek aan de uitgestrekte kustlijnen en idyllische eilanden?

Anne Denemarken
Anne Denemarken Expert
 • Adembenemende landschappen
 • Kindvriendelijke vakantiebestemming
 • Uitgebreide kustlijn
 • Trekpleister Kopenhagen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Denemarken voor je…