Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

Visvakantie Denemarken

paradijs voor visliefhebbers

Denemarken is een geliefde bestemming voor de visvakantie. En dat heeft zo zijn redenen! Je vindt hier een mooie verscheidenheid aan zoetwatervissen en zoutwatervissen. Kies je ervoor om vanaf het strand je hengel uit te werpen voor een mooie bot, tong, schol of schar? Of ga je liever de zee op en vis je vanaf een boot? Jouw keuze! Daarnaast zijn de zogenaamde Put&Take meren een mooie manier om met de gehele familie van de vissport te genieten. Dit zijn meren of vijvers met een zeer goede gecontroleerde visstand, waar vangst al bijna een zekerheid is. Vanuit onze visvakantiehuizen kan je alle kanten op!

Zeevissen in Denemarken

Denemarken wordt omringd door water en biedt daarmee ontelbare mogelijkheden om te gaan zeevissen. Het makkelijkste is vissen vanaf het strand, de kade of havens. Je stapt uit je auto, klapt je stoeltje uit en werpt je hengel in. Maar er varen ook genoeg boten en kotters uit die je graag een dagje meenemen om op zee te vissen. Want ja, die kabeljauw boven de 10 kilo vind je vaak toch wat verder van de kust af! Naast kabeljauw maak je op zee ook kans op gul, wijting, geep, makreel, tarbot, haring, griet en niet te vergeten zeeforel of zelfs zalm.

               platvisstrandvissen

Vissen vanaf de kant

De lange westkust is geliefd onder de strandvissers. Je hebt hier voldoende ruimte en de vissen bijten er gretig. Naar gelang van seizoen vang je hier in de winter vooral veel kabeljauw, in het voorjaar en najaar platvis en in de zomermaanden laten vissen als geep en makreel zich van hun mooiste kant zien.

Welk aas?

Vis je vanaf de kant op zee, dan zie je vaak dat er naar natuurlijke aassoorten wordt gegrepen. Denk hierbij aan stukjes vis, zagers, pieren en wormen.

Welke hengel?

Een strandhengel tussen de 4.20m en 5m met een werplood van 50 tot wel 200gr. Een goede grote molen, en vergeet je hengelsteun niet mee te nemen.

Vanuit de boot vissen

Ga je de boot op, heb je op de open zee vaak meer kans op "grote bakken". Zo is het rondom het eiland Bornholm, midden in de brakke Oostzee, zeer goed vissen. Hier vang je veel wilde bruine forel maar ook reusachtige zalmen! Maar ook de Limfjord in het noorden van Jutland is een uitstekende, en vooral adembenemend mooie, visplek.

kabeljauwbootvissen 

Welk aas?

Vanaf de boot wordt vaak kunstaas gebruikt. Dit varieert van blinkers/spinners, pluggen, lepels, kunstvliegen, streamers, makreel paternosters.

Welke hengel?

Een zware spinhengel, tot zo een 300gr. werpgewicht en vaak niet langer als 3m. Een gevoelige top is aan te raden, zodat je de aanbeten goed kunt waarnemen.Zoetwatervissen in Denemarken

Als zoetwatervissen meer jouw focus hebben, dan ga je naar een van de vele meren en rivieren die Denemarken ook zo mooi maken. Zie je jezelf liever passief vanaf de kant op karper, brasem, zeelt of andere witvissen vissen? Of is stil zitten voor jou niet weggelegd en loop je actief van spot naar spot de snoek, baars, snoekbaars of forel achterna?

Vissen op de rivier

Voor vissen in de rivieren zit je in Jutland op de juiste plek. De grootste en langste rivier, met 150 km, is de Gudenå. Deze begint in het zuiden bij de plaats Tørring en eindigt noordelijker bij Randers. Hier vang je vooral snoek, snoekbaars, baars, forel, paling (aal), brasem en andere witvissen. Met de boot vaar je gemakkelijk grote stukken af, maar ook vanaf de zijkant is het hier heerlijk vissen.

Welk aas?

Je kunt vrijwel elk kunstaas gebruiken: spinners, lepels, pilkers, shads, pluggen, swimbaits, kunstvliegen, streamers, etc.. Voor het statisch vissen ga je eerder naar de natuurlijke aassoorten.

Welke hengel?

De hengel die je gebruikt hangt sterk af van waar je op wilt vissen. Voor het slepend vissen/trollen vanaf een boot is een spinhengel aan te raden. Vanaf de kant kan je naast de spinhengel kiezen voor statisch vissen met een vaste stok hengel/insteekhengel.