Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Attracties » Vikingschipmuseum
Djurs Sommerland

Vikingschipmuseum in Roskilde

Het Vikingschipmuseum, ook wel Vikingeskibsmuseet genoemd, ligt in Roskilde Denemarken. In 1962 zijn in het Roskildefjord vijf Vikingschepen gevonden die daar rond het jaar 1000 zijn afgezonken om zo de zee-inham beter te kunnen verdedigen en zo ook de hoofdstad. Deze schepen zijn opgegraven en staan nu tentoongesteld in het museum. In het museum is het mogelijk om een film te kijken over de Vikingschepen en te ondervinden hoe het leven als Viking was en hoe het leven op een Vikingschip was. Bezoek tijdens uw vakantie het Vikingschipmuseum om deze rijke geschiedenis van Denemarken te ervaren.

Stap tijdens uw vakantie aan boord van een echt oorlogschip of vrachtschip van de Vikingen en beleef hoe het was om te leven op zo´n schip. Het oorlogsschip is maar liefst 30 meter lang en er waren vroeger 60 tot 70 man aan boord. Van mei tot en met september is het zelfs mogelijk om een plaats te boeken aan boord één van deze bijzondere schepen en mee te varen over het Roskildefjord. Deze unieke boottocht ervaring duurt ongeveer een uur. Houd er wel rekening mee dat u zelf mee moeten roeien! Daarnaast zijn er verschillende voorwerpen te zien uit het Vikingverleden en voorwerpen die aan boord waren van de gevonden schepen.

Het museum is voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich verkleden als stoere Viking, hun naam schrijven in Runen letters en een prachtige film bekijken over de Vikingsschepen. In het hoogseizoen is het ook mogelijk om een begeleide familie tour door het museum te doen en zijn er verschillende workshops voor kinderen. Bij deze workshops kunnen kinderen hun eigen schild en juwelen maken, brood bakken en munten slaan. Beleef hoe het is om een echte Viking te zijn en leer meer over deze geschiedenis en de cultuur van Denemarken tijdens uw vakantie. Voor meer informatie over het museum of de boottochten, bekijk de website van het Vikingeskibsmuseet.

http://www.vikingeskibsmuseet.dk/en/

Klik hier om terug te gaan naar alle Attracties»