Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Attracties » Tivoli
gastronomie denemarken

Tivoli Garden (Kopenhagen)

Tivoli is een geweldig attractiepark dat u niet mag missen tijdens uw vakantie in Denemarken. Het bekende Deense pretpark Tivoli werd in 1843 door Georg Carstensen opgericht en geopend. Hierdoor is het één van de oudste attractieparken van de wereld. In 1993 werd dan ook de honderdvijftigste verjaardag van het pretpark uitgebreid gevierd.

Het pretpark ligt in het centrum van Kopenhagen. Het attractiepark heeft vele attracties voor jong en oud. Naast de vele attracties zijn er ook nog openlucht podia, een concertzaal en een pantomime theater. De entreeprijs van het park ligt relatief laag. Echter moet voor sommige attracties apart betaald worden. Dit laatste verschilt per attractie. Verder heeft het attractiepark duizenden lichtjes en als deze 115.000 lampen ’s avond worden ontstoken geeft dit een fantastische sfeer in het park.

Attracties:
Attracties Attractiepark Tivoli biedt een uitgebreid scala aan attracties voor jong en oud tijdens uw vakantie. Indien u snelheid wilt, probeer dan eens de achtbanen Daemonen of de Dragon. Voor het hele gezin zijn er de Odin Express en de Nautilus. Verder zijn er voor de (jonge)kinderen de Carousel, de Vintage cars, de Panda en nog veel meer. Indien u op zoek bent naar romantiek, probeert dan de Ballon Carousel of een kalmerend boottochtje. Kortom genoeg attracties voor het hele gezin voor een lekker dag avontuur tijdens uw vakantie.

Ook voor de artistieke en muzikale vakantieganger is er genoeg te zien in attractiepark Tivoli. Zo zijn er rondom het concertgebouw regelmatig artistieke evenementen. Het Tivoli’s Symphony Orchestra heeft het concertgebouw als thuishaven en wordt dan ook jaarlijks bezocht door de beste klassieke muzikanten en balletdansers van over de hele wereld. Dan is er nog het Plænen (het Gazon). Hier worden dagelijks optredens gehouden en is dit ook de locatie van de “Vrijdag Concerten”. Deze laatste biedt het beste op het gebied van Deense rock- en popmuziek. Ook komen er soms bekende internationale sterren.

Dan is er nog de Glassalen (de Glazen Kamer). Dit is de locatie van Tivoli's Review Theatre. Een ander belangrijk aspect van Tivoli’s charme is Tivoli’s Pantomime Theatre. Verder er nog Tivoli’s Big Band en de hitparade concerten die plaats vinden op de smalle promenade en in de harmonieuze paviljoens. Ook niet te vergeten zijn de Tivoli Tuinparades en het prachtige vuurwerk dat elke woensdag en zaterdag om middernacht wordt ontstoken.

In de zomer staan er meer dan 400.000 bloemen in bloei, 135.000 planten en 115.817 gekleurde lichtbollen. U vindt er geen neonverlichting, want die verzieken de atmosfeer. Dit gaf Hans Christian Andersen, één van de eerste Tivoli seizoenkaarthouders, de inspiratie tot het schrijven van het sprookje ‘de Nachtegaal’ en de woorden:

“...alles was zo ingenieus in de tuinen van de keizer en het reikte zo ver dat zelfs de tuinman zelf nooit de grenzen had gezien; als je zou blijven lopen zou je de meest betoverende bossen bereiken met hoge bomen en diepe meren...”.
Oftewel een “must see” tijdens uw vakantie in Denemarken!

Eten en Drinken:
Zelfs de beste schrijvers van sprookjes krijgen wel eens honger, maar maakt u zich geen zorgen, hulp is nabij. Tivoli heeft bijna 50 restaurants en eetgelegenheden. Aan het begin van het nieuwe seizoen komen politici en andere samen in Grøften (het Kanaal) onder het genot van een vers gepelde Fjordgarnaal. Anderen prefereren kelken bier en de zing maar mee atmosfeer van Færgekrogen of de smaak van vlees en de Viking beleving van Valhalla. De fijnproevers onder ons gaan voor het gastronomische genot van Divan 2, La Crevette, Fregatten Sct. Georg, Bagatellen en Balkonen. Als het eten iets te zwaar is gevallen, dan kan u altijd nog oefeningen doen in de internationaal beroemde techno club, Electric Circul.

Wetenswaardigheden:
Gebouwd: 1843
Aantal attracties: +/- 27
Restaurants en Cafes: +/- 50

Adres:
Vesterbrogade 3 1630 København V
Tel: 33 15 10 01
Fax: 33 75 03 81
Openingstijden & entreeprijzen vindt u op: www.tivoli.dk/en/

 

Vakantiehuizen in in de buurt van Tivoli:  Bekijk hier alle vakantiehuizen in Seeland »

 

Klik hier om terug te gaan naar alle Attracties»