Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Attracties » Tivoli Friheden
Djurs Sommerland

Tivoli Friheden

Het Tivoli Friheden Theme Park is gelegen in oost Jutland in Aarhus (Århus) Denemarken. Dit pretprak bestaat uit een grote variatie aan attracties, entertainment en cultuur mogelijkheden. Het park bestaat al sinds 1903 als groot bos waar de boswachter drankjes en versnaperingen verkocht aan bezoekers. Het park is in de jaren erna steeds verder uitgebreid met verschillende kleine attracties, speeltoestellen en muzikale mogelijkheden. Het park met de grote attracties is ontstaan van 1984 en is uiteindelijk het mooie attractiepark geworden dat men nu kent. Het attractiepark heeft intussen totaal 27 attracties en 13 eet- en drinkgelegenheden. Het park biedt vermaak voor het hele gezin om eens lekker te genieten van een avontuurlijke dag tijdens uw vakantie in Denemarken.

- Attracties Tivoli Friheden Theme Park
Het pretpark heeft een grote variatie aan rustige en spannende attracties voor jong en oud. Voor de echte durfallen zijn er achtbanen en roller coaster zoals The Dragon, The Hurricane, The Tyfoon en de Cobra. Voor de wat jongere en de wat letterlijk wat kleinere kinderen is er ook genoeg te doen. Zo is er de het reuzenrad, Draaimolen, The Bouncing Kangaroo, The Blue Balloon en Fire Alarm. Met deze laatste moeten de kinderen samen helpen om de brand te blussen, maar kijk uit dat u zelf niet nat wordt. Wat dit park net even wat anders maakt dan andere pretparken komt door de 5D Cinemagic, de Haunted House en de Illusions Factory. De eerste twee zijn zogeheten 5D bioscopen. Dit houdt in dat u zelf onderdeel bent van de film en meespeelt. Hierdoor speelt u eigenlijk een soort videospel en wordt u meegenomen in het verhaal van deze attracties. In de Illusions Factory zal u dingen vanuit een andere hoek of vanuit een ander perspectief zien. Het is een gebouw waardoor u heen loopt en waarin alles net even wat anders is dan het lijkt. Deze drie attracties maken het park toch net even anders als andere pretparken tijdens uw vakantie.

- Cultuur en entertainment
Het Tivoli Friheden Theme Park is net als het Tivoli park in Kopenhagen niet alleen maar een attractiepark. Ook zijn er vele culturele mogelijkheden. Zo is er binnen het park het “Herman’s” gebouw. Dit gebouw wordt gebruikt voor conferences en meeting, maar is ook als theater. Hier worden dan ook geregeld verschillende voorstellingen gegeven. Soms zijn dit fantasierijke voorstellingen, maar vaak ook aantrekkelijke muziek voorstellingen.
Ook lopen er door het pretpark drie kindvriendelijke figuren rond. “Pjerrot” is een clown die de kinderen en u vermaken met plezier en magie. Dan is er nog “Mrs. Frog & Mr. Rabbit”. Deze kikker en konijn zijn zeer vriendelijke dieren die graag iedereen begroeten, knuffelen, op de foto met u gaan en tijdelijk vermaken. Kortom genoeg plezier voor het hele gezin tijdens uw vakantie.

- Praktische informatie
Het park ligt midden in Aarhus. Dit maakt parkeren normaalgesproken gemakkelijk. In de omgeving namelijk zijn genoeg parkeerplaatsen. Echter kan het op drukke dagen wel lastiger zijn om in de buurt van het pretpark een parkeerplek te vinden.

Verder heeft het pretpark verschillende prijsstellingen. Zo is het mogelijk om relatief goedkoop toegang tot het park te krijgen, maar zijn de attracties dan niet in begrepen en moet hier apart voor betaalt worden. Ook zijn er verschillende arrangementen waarbij attracties wel zijn inbegrepen. Hieronder een overzicht van de prijzen van Tivoli Friheden Theme Park.

- Prijzen
o Losse attractieticket € 1,00
o Boven de 140 CM
 Entree plus meerdere attractietickets € 32,00
 Entree in juli plus meerder attractietickets € 33,00
 Alleen entree tot het park € 15,00
 All-inclusieve € 47,00
o Van 90 CM tot 140 CM
 Entree plus meerder attractietickets € 29,00
 Entree in juli plus meerdere attractietickets € 30,00
 Alleen entree tot het park € 12,00
 All-inclusieve € 33,00
o Onder 90 CM
 Entree plus meerder attractietickets € 9,00
 Entree in juli plus meerdere attractietickets € 10,00
 Alleen entree tot het park € 0,00
 All-inclusieve € 9,00

*prijzen zijn een indicatie

Voor meer informatie en nog enkele afwijkende prijzen bekijk de website van Tivoli Friheden Theme Park. Mocht u interesse hebben in de voorstellingen in het “Herman’s” gebouw bekijk dan voor uw vertrek ook even de website of vraag als u in het park bent wat de mogelijkheden van die dag zijn.

Klik hier voor meer informatie over Tivoli Friheden

Klik hier om terug te gaan naar alle Attracties»