Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Praktisch » Prijzen
gastronomie denemarken

Prijzen

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder uit te vallen dan een vakantie in een ander land.

De prijzen van groente variëren en zijn afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Heel populair en wijd verspreid zijn de stalletjes met groente en fruit langs de weg. Vaak zijn deze stalletjes niet bemand, maar wordt u gevraagd geld achter te laten in een bakje.

Het is aan te raden sommige artikelen van huis mee te nemen, omdat ze in Denemarken duurder zijn als gevolg van hogere accijnzen, nl. sigaretten en sterke drank.

Enkele voordelige supermarktketens: Superbrugsen, Netto, Aldi en Favør. Supermarkten met een gemiddeld prijsniveau zijn o.a. Prima, Kvickly en Spar. Aan de uitvalswegen van grotere plaatsen liggen veelal grote winkelcentra met voordelige supermarkten.

Drank
De prijs van bier en wijn in winkels is vergelijkbaar met die in Nederland en België. Sterk alcoholische dranken zijn in Denemarken wel duurder als gevolg van een speciale accijns op deze dranken. Een typisch (sterk) Deens drankje is Akvavit, dat zeer koud dient te worden gedronken en vooral goed smaakt bij haring. Wie wil toasten, roept: SKÅL!

Eten
Voor de buitenlandse toerist is het zeker aan te raden de typisch Deense producten eens te proberen. Het bekendste is het smørrebrød, prachtig belegde sneetjes (rogge)brood. Beroemd is in Denemarken ook het zogeheten 'koldt bord' (koud buffet), een misleidende naam voor een buffet dat ook kleine warme hapjes bevat. Het wordt meestal aangeboden tegen een vaste prijs, waarbij zoveel mag worden gegeten als men wil. De Deense kro's (herbergen) hebben uitstekende streekgerechten op de menukaart staan. Populair bij de Denen zelf zijn de kleine rode worstjes ('Pølser'), die worden verkocht aan de worstkarren die u her en der op straat tegenkomt. Stapt u ook eens binnen bij een banketbakkerij ('konditori'), waar je absoluut niet alleen met brood de deur uitgaat!

Klik hier om terug te gaan naar Praktisch»