Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Praktisch » Investeringsklimaat
gastronomie denemarken

Investeringsklimaat

De laatste vijf jaar is het land in het 'World Competitiveness Report' van het World Economic Forum steevast in de top-15 te vinden, terwijl het in 2002 zelfs op de zesde plaats staat. Ook in onderzoeken van andere instituten is Denemarken op economisch gebied vaak in de top-10 terug te vinden.

Dit heeft te maken met de verlaging van het tarief van de winstbelasting voor bedrijven en het bijzonder lage belastingstarief voor tijdelijk hoog opgeleid buitenlands personeel.

Denemarken heeft een van de meest geavanceerde infrastructuren van telecommunicatie in Europa. Ook heeft de Deense bevolking het grootste aantal pc's per capita. Qua onderwijs wordt in Denemarken grote nadruk gelegd op 'een leven lang blijven leren', zodat de bevolking een zeer hoog opleidingspeil heeft. Ook de talenkennis van de Denen is uitstekend.

Tenslotte profileert Denemarken zich als de toegangspoort naar de overige Scandinavische landen en de Baltische staten. In dat kader is en wordt veel geld gestoken in de verbetering van de transportmogelijkheden van en naar Denemarken en in nieuwe infrastructurele werken die de verbindingen met de omliggende landen korter en dus efficiënter moeten maken.

Via het bureau 'Invest in Denmark', dat onderdeel vormt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, tracht de Deense regering Denemarken te promoten als investeringsland voor buitenlandse bedrijven.
 
Invest in Denmark
Adres:
2, Asiatisk Plads, DK-1448 Copenhagen K, Denmark
Tel: (00) 45 33921116
Fax: (00) 45 33 920717
www.investindk.com

Klik hier om terug te gaan naar Praktisch»