Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Praktisch » Douane
gastronomie denemarken

Douane

Net als Nederland is Denemarken lid van de Eu en daarom zijn er geen directe grens controleposten van de douane meer.
Als reisartikelen kunt u die voorwerpen tolvrij invoeren, die u op uw reis, al naar gelang uw persoonlijke omstandigheden of beroep en al naar gelang de wijze van reizen, reisdoel, duur van de reis en seizoen ge- of verbruikt. Uw personenauto blijft onder de voorwaarde dat hij weer wordt uitgevoerd, vrij van rechten. Hetzelfde geldt voor de brandstof in uw tank en max. 10 liter in een reserve-jerrycan.

Reissouvenirs:

Denemarken is lid van de Europese Unie. Goederen die particuliere reizigers uit EU-lidstaten aanschaffen, zijn belast met het in het gastland geldende BTW tarief. Het terugvorderen van BTW is derhalve niet meer mogelijk. Ten gevolge hiervan zijn alle grenscontroles binnen de Gemeenschap verdwenen. Reizigers afkomstig uit EU- lidstaten kunnen in andere lidstaten goederen onbeperkt aanschaffen en invoeren. Dat geldt ook voor goederen met een hoge accijns zoals alcohol en tabakswaren. Om particuliere reizigers te onderscheiden van de handel heeft de EU een catalogus uitgegeven met richtlijnen omtrent hoeveelheden e.d. Worden deze richtlijnen door een particuliere reiziger overtreden, dan moet hij/zij kunnen aantonen, dat de goederen niet als handelswaar bedoeld zijn, maar slechts voor privé gebruik. Steekproeven door bevoegde ambtenaren zijn toegestaan. Richtlijnen omtrent hoeveelheden (EU-catalogus) per persoon:

Tabakswaren-Sigaretten: 800 stuks
Sigaren: 200 stuks
Pijptabak: 1,0 kilo

Alcoholische dranken
Gedestilleerd: 10 liter
Dranken met minder dan 22%: 20 liter
Wijn (max. 60 l mousserend): 90 liter
Bier: 110 liter

Algemene invoerbepalingen (voor invoer in Denemarken)

Alle artikelen voor persoonlijk gebruik voor je vakantie in Denemarken kun je zonder formaliteiten invoeren, zoals foto- en sportuitrustingen, fietsen, radio's en camera's. Invoer van levensmiddelen voor privégebruik is in het algemeen toegestaan, mits deze afkomstig zijn uit een EU-land. Voor sterke drank en sigaretten gelden wel invoerbepalingen.

In het volgende overzicht kunt u de huidige regels terugvinden. Reizigers uit EU-landen vanaf 18 jaar mogen de volgende goederen vrij van tol en accijnzen invoeren (per persoon):

Sterke drank (>22%):1,5 liter
Port, champagne, mousserende wijnen: geen beperking
Bier: geen beperking
Wijn: geen beperking
Sigaretten: 300 stuks
of Cigarillo's: 150 stuks
of Sigaren: 75 stuks
of Tabak: 400 gram
Koffie, thee, parfum: geen beperking

Voor je afreist: check even internet om te zien of de regels of aantallen verandert zijn. Mocht je nog vragen hebben betreffende invoerbepalingen, dan kun je je wenden tot de Deense Ambassade, Koninginnegracht 30, 2514 AB, Den Haag, tel. 070 3025959.

Klik hier om terug te gaan naar Praktisch»