Telefonisch reserveren?

072 - 52 79 012

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Praktisch
gastronomie denemarken

Praktisch

Ambassades en Consulaten 

Ambassades en Consulaten

In Denemarken is de Nederlandse Ambassade gevestigd in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Lees meer »


Auto

Auto

Overal in Denemarken zijn volop tankstations waar naast diesel en superbenzine ook loodvrije benzine (Blyfri) verkrijgbaar is. Lees meer »


Douane

Douane

Net als Nederland is Denemarken lid van de Eu en daarom zijn er geen direct grens controleposten van de douane meer. Lees meer »


Drinkwater

Drinkwater

Het kraanwater in Denemarken is overal drinkbaar en is veelal lekkerder dan in Nederland.


Eerste hulp

Eerste hulp

Het algemene telefoonnummer voor spoedeisende hulp is net als in Nederland 112. Lees meer »


Elektriciteit

Elektriciteit

Denemarken kent, evenals Nederland en België, een netspanning van 220 Volt. Ook de stopcontacten zijn er over het algemeen hetzelfde.


Etiquette

Etiquette

Denen zijn over het algemeen minder open dan Nederlanders. Zij komen vaker iets meer verlegen over. Denen zien er doorgaans wel veel verzorgder en netter uit dan Nederlanders. Lees meer »


Fooien

Fooien

Omdat de service automatisch wordt doorberekend op rekeningen van hotels en restaurants en in de ritprijs van taxi's verwacht niemand een fooi. Lees meer »


fitness ruimte

Gehandicapten

Denemarken staat al jarenlang bekend om zijn goede zorg voor gehandicapten. Lees meer »


Geldzaken

Geldzaken

Alhoewel Denemarken wel lid is van de EU heeft het land er voor gekozen niet mee te doen aan de Euro. Lees meer »


 Alarmnummers en internetadressen

Alarmnummers en internetadressen

In geval van pech of ongeluk op de weg kunt u via praatpalen contact opnemen met Falck, 24 uur per dag te bereiken op... Lees meer »


 Gezondheid

Gezondheid

Tjdens een verblijf in Denemarken kan men bij ziekte of een ongeval aanspraak maken op opname en behandeling in een ziekenhuis. Voor alle... Lees meer »


Gouden gids

Gouden gids

De Deense Gouden Gids heet de "Gule Sider": www.degulesider.dk


Huisdieren

Huisdieren

Honden en katten zijn net als mensen van harte welkom in Denemarken. Maar elke hond en kat die Denemarken binnen wil, moet ingeënt zijn tegen... Lees meer »


Import en Export

Import en Export

De voornaamste handelspartners qua uitvoer zijn: Duitsland, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Noorwegen (7e is Nederland)... Lees meer »


 Internetcafés

Internetcafés

Nergens doet het Internet het beter dan in Scandinavië en dan vooral in Denemarken. Dat heeft een onderzoek van het weekblad... Lees meer »


Investeringsklimaat

Investeringsklimaat

De laatste vijf jaar is het land in het 'World Competitiveness Report' van het World Economic Forum steevast in de top-15 te vinden, terwijl het in 2002... Lees meer »


Kinderen

Kinderen

Denemarken is een van de kindvriendelijkste landen van de wereld. Het gezin staat in Denemarken duidelijk voorop. Waar men zich ook ophoudt... Lees meer »


Kleding

Kleding

Denen zien er doorgaans veel verzorgder en netter uit dan Nederlanders. Dit ziet men ook terug in het uitgaansleven, waar mensen werk maken van hun... Lees meer »


Luchthavens/Vliegvelden

Luchthavens/Vliegvelden

De luchthavens van Kopenhagen en Billund zijn internationale luchthavens. Vanuit Kopenhagen kan ook worden gevlogen op de luchthavens van... Lees meer »


Media

Media

Boekdrukker ER Berling liet in 1749 de eerste Deense krant verschijnen, Berlingske Tidende. Twee grote concerns beheersen tegenwoordig... Lees meer »


Nationale feestdagen

Nationale feestdagen

De zomervakantie voor scholen valt tussen medio juni en medio augustus. De eerste drie weken van juli gaan de meeste Denen op vakantie. In deze... Lees meer »


 Naturisme

Naturisme

In principe is naturisme toegestaan op alle stranden in Denemarken, mits anderen er geen last van hebben. Op enkele plaatsen wordt een verbod... Lees meer »


 Openingstijden

Openingstijden

Het is moeilijk een nauwkeurig overzicht te geven van de openingstijden van winkels, vooral omdat de eigenaars hierin door de wet heel vrij worden... Lees meer »


Politie

Politie

De Politie in Denemarken is ruim vertegenwoordigd, veel ruimer dan in Nederland. Bij de Politie kunt u terecht indien u slachtoffer bent of dreigt te... Lees meer »


Post

Post

Het postwezen is zeer goed georganiseerd in Denemarken. Een poststuk doet er in principe slechts maximaal enkele dagen over om in Nederland... Lees meer »


 Prijzen

Prijzen

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder uit te vallen dan een vakantie in een ander land. Het prijsniveau van levensmiddelen ligt... Lees meer »


Taxi

Taxi

Een taxi (taxa) is net als in Nederland telefonisch te bestellen, of u kunt direct instappen bij een taxistandplaats, of er een aanhouden indien u... Lees meer »


 Telefoon

Telefoon

Telefoonkaarten zijn te koop bij kiosken, postkantoren, trein- en busstations en telefoonwinkeIs. Inlichtingen binnenland tel. 118; buitenland... Lees meer »


 Visit Denmark

Visit Denmark

Het Deens verkeersbureau is VisitDenmark (www.visitdenmark.nl). Hier kun je terecht voor specifieke informatie over Denemarken. 


 Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen

Alle bus- en treinstations hebben een afdeling waar u terecht kunt voor uw verloren goederen; kijk in het telefoonboek, of informeer op het station naar... Lees meer »