Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Attracties » Kasteel Egeskov
Egeskov Denemarken

Kasteel Egeskov

Kasteel Egeskov is gelegen op het Deense eiland Funen(Fyn) vlakbij de plaats Kværndrup. Het is één van de best bewaarde kastelen van Europa uit de renaissance. De geschiedenis van deze burcht dateert uit de 14 eeuw. Het ligt midden in het water om zo vijanden op afstand te houden. Het kasteel is tegenwoordig prachtig ingericht om de oorsprongelijke sfeer uit renaissance tijd te behouden. Daarnaast biedt kasteel nog verschillende tentoonstellingen. Er is dus genoeg te bewonderen bij Kasteel Egeskov, tijdens uw vakantie in Denemarken. Naast het kasteel en de verschillende tentoonstellingen heeft Kasteel Egeskov ook prachtige tuinen. Vooral in de zomer kan u hier heerlijk doorheen wandelen en genieten van de buitenlucht en alle mooie kleuren die de natuur te bieden heeft. Verder is er buiten rondom het kasteel ook genoeg te doen voor kinderen.
Zo is er een doolhof van hagen en een tuin met ouderwetse spelletjes. Ook is er een klimbos waar u en de kinderen hoog tussen de bomen kunnen lopen. Geniet met de hele familie tijdens uw vakantie van deze prachtige burcht en haar vermakelijke omgeving.

Bekijk hier alle vakantiehuizen op Funen »


Twee leuke weetjes:

1, Volgens een legende heeft de fundering van het kasteel een héél eikenbos gekost! Vandaar ook de naam Egeskov (eikenbos).
2, Op zolder vind je tussen de zolderbalken de Houten man van Egeskov. Volgens de verhalen zal het kasteel als je de man weghaalt op kerstavond in zijn grachten verzinken.


Verschillende tentoonstellingen:

• Klassieke auto’s
o Hier zijn auto’s te zien van eind 19de eeuw tot en met ongeveer 1980. Daarnaast zijn hier ook antieke vliegtuigen en motoren te zien. Verder zijn er verschillende activiteiten zones waar u zelf aan de slag kan gaan met bijvoorbeeld een band verwisselen, een auto in pakken en uw eigen avontuur door China beleven.
• Antieke fietsen
o Hier zijn antieke fietsen uit heel Europa te zien van 1860 tot en met ongeveer 1900. Deze tentoonstelling geeft een goed beeld van hoe de fiets door jaren heen is veranderd.
• Oude smederij
o Hier is te zien hoe de werkplaats van een smid eruit zag in de tijd dat er nog geen auto’s reden en paarden belangrijk waren voor vervoeren en landwerk.
• Unieke mode expositie
o Hier vindt u prachtige jurken en mode object uit de geschiedenis.


Dit zijn enkele voorbeelden van de verschillende tentoonstellingen van Kasteel Egeskov. Voor meer informatie over alle tentoonstellingen en het kasteel verwijzen wij u naar de website van het Kasteel Egeskov.

http://www.egeskov.dk/en


Prijzen:
De prijzen variëren per periode. Hieronder vindt u een indicatie van de prijzen.
Voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar is de entree gratis.
Voor volwassenen (12+) varieert de prijs tussen de 180 Dkr. (+/- € 25,00) en de 210 Dkr. (+/- € 29,00).
Voor kinderen (4-12 jaar) varieert de prijs tussen de 95 Dkr. (+/- € 13,00) en de 130 Dkr. (+/- € 18,00).

*prijzen zijn een indicatie

De meeste kaartjes zijn inclusief alle tentoonstellingen, het kasteel en toegang tot het park. Ook is het mogelijk om een kaartje te nemen zonder kasteel.

Parkeren bij het kasteel is gratis.

 

Klik hier om terug te gaan naar alle Attracties»