Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Gastronomie» Vleesschotels
gastronomie denemarken

Vleesschotels

culinaire woordenlijstVleesschotels van de menukaart zijn vaak gemakkelijk te begrijpen, zoals svinekotelet med rødkål – varkenskotelet met rode kool – en varme frikadeller med kold kartoffelsalat – warme frikadellen met koude aardappelsalade. Danske bøf med løg is Deense biefstuk met uien, waarbij soms ook kartoffel (aardappelen) en rødbede (rode bieten) worden geserveerd. Bij een groot aantal schotels krijgt men een remouladesaus en ook een schaaltje met asie, dat zijn schijfjes zoetzure augurken. Biksemad is een boerenschotel met een spiegelei op vleeshachee, aardappelen, rode bietjes en uien. Sorte gryde wordt geserveerd in een ijzeren pot die stukjes gebraden varkensvlees bevat, worstjes en gebakken spek, en verder uien, erwten, tomaten, champignons, frites en een paprikasausje. Van de visgerechten ontbreekt rødspætte – schol – op geen enkele menukaart.

Klik hier om terug te gaan naar Gastronomie»