Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Gastronomie» Diner
gastronomie denemarken

Diner

culinaire woordenlijstDe hoofdmaaltijd nuttigt het gezin tussen 6 en 7 uur ’s avonds. Vegetariërs hebben het niet gemakkelijk, want vlees is het absolute hoofdbestanddeel. Al dan niet gerookt varkensvlees wordt vaak gegeten. De goedkopere varianten zijn worst en gehaktballen. Tal van restaurants serveren de hoofdmaaltijd tussen 18.00 en 21.00. In de stedelijke gebieden gebeurt dit tot 22.00 of nog later, zeker à la carte. Op de menukaart staat veel kalfs- en varkensvlees. De erbij geserveerde groenten zijn schaars. Ruim gesorteerd en opgemaakt zijn daarentegen de schalen met hors d’oeuvres. Voorgerechten die meestal terecht worden aanbevolen, zijn: rejecocktail (van friske rejer – verse garnalen), hummercocktail (kreeftcocktail), Limfjordcaviar (kaviaar uit de Jutlandse Limfjord) en de gåseleverpostej (ganzeleverpastei). De soepen zijn vergelijkbaar met die in nederland en België. Een echte Deense soep is de klar suppe med boller, heldere soep met ballen, waarvan de oppervlakte geheel bedekt is met balletjes deeg en balletjes gehakt.

Klik hier om terug te gaan naar Gastronomie»