Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Gastronomie» Desserts
gastronomie denemarken

Desserts

culinaire woordenlijstAls dessert wordt vaak rødgrød med fløde gegeten, een moes van bessen en frambozen, overgoten met room. In eetgelegenheden of cafetaria’s wordt ook welblommegrød med fløde aangeboden, gekookte, gedroogde pruimen met room. Jordbær med fløde zijn aardbeien met room.

Andere nagerechten zijn: is (ijs), budding (pudding), frugtcocktail en frugtsalat med flødeskum og likørcreme.
Ook lekker zijn de pandekager med jordbærsyltetøj og is (pannekoekjes met aardbeienjam en ijs).
Iets aparts zijn de zogeheten forårsruller, een soort kleine loempia’s.

Ook kaas (ost) is een gebruikelijk nagerecht. Denemarken kent een dertigtal soorten, zoals danablu (een soort roquefort), fynbo, tybo, danbo, samsø, havarti, maribo, castello en Deense camembert en emmentaler.


Klik hier om terug te gaan naar Gastronomie»