Telefonisch reserveren?

072 - 52 79 012

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Gastronomie
Gastronomie Denemarken

Gastronomie

culinaire woordenlijst

Culinaire woordenlijst

Aborre: baars / Agurk: komkommer / And: eend ... Lees meer »


deense recepten

Deense recepten

Besmeer het roggebrood met de mierikswortelboter en beleg het afwisselend met reepjes gerookte zalm en reepjes haringfilet. Leg hier en daar... Lees meer »


desserts

Desserts

Als dessert wordt vaak rødgrød med fløde gegeten, een moes van bessen en frambozen, overgoten met room. In eetgelegenheden... Lees meer »


diner

Diner

De hoofdmaaltijd nuttigt het gezin tussen 6 en 7 uur ’s avonds. Vegetariërs hebben het niet gemakkelijk, want vlees is het absolute hoofdbestanddeel... Lees meer »


dranken

Dranken

Overal, tot in de kleinste dorpjes, vindt u wel een café, waar gedronken en gespeeld kan worden. Alcohol is duur, maar vrij verkrijgbaar. Bier is razend... Lees meer »


deens buffet

Het buffet

Het (koude) buffet in gangen is héél populair. Het voorgerecht bestaat uit brood en tilbehør (toebehoren) in de juiste volgorde gestapeld en gegeten... Lees meer »


lunch

Lunch

Tussen 12.00 en 14.00 gebruiken Denen de middagmaaltijd. De naam frokost refereert evenwel aan een tweede ontbijt. Een populaire... Lees meer »


ontbijt

Ontbijt

De meeste hotels serveren tussen 07.30 en 10.30 een ontbijtbuffet. Het bestaat gewoonlijk uit een grote kan koffie of thee, melk, jus d’orange, wit en bruin... Lees meer »


restaurants

Restaurants

De restaurantcultuur heeft zich in Denemarken en in het bijzonder in Kopenhagen eerst bijna ongemerkt, maar toen toch blijvend doorgezet... Lees meer »


smorrebrod

Smørrebrød

Voor veel Denen bestaat de lunch uit smørrebrød (boterbrood). Het witte of roggebrood met boter verdwijnt onder stapels beleg van slablaadjes... Lees meer »


vleesschotels

Vleesschotels

Vleesschotels van de menukaart zijn vaak gemakkelijk te begrijpen, zoals svinekotelet med rødkål - zwijnskotelet met rode kool - en varme frikadeller med... Lees meer »