Telefonisch reserveren?

072 - 52 79 012

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Funen-Langeland-Tåsinge
gastronomie denemarken

Funen-Langeland-Tåsinge


Funen

Een cultuurvakantie op Funen is veelzijdig. Funen heeft naamsbekendheid opgebouwd met de kunstwerkplaatsen, galerijen en verkoopplaatsen van kunst, allemaal in de omgeving van de vakantiehuizen van Denemarken.nl. Historische rijkdom vind u ook op het eiland Funen met zijn de kastelen, landhuizen en romantische plaatsjes allemaal in de omgeving van de vakantiewoningen op Funen. De landgoederen, grafheuvels en bossen zijn grote bronnen van rust tijdens een vakantie op Funen. Het eiland Funen staat bekend als de 'Tuin van Denemarken. In de stad Odense staat het huis van Hans Christian Andersen, de wereldberoemde sprookjesschrijver, en is opengesteld voor bezoekers. Bezoek vanuit uw vakantiewoning op Funen het Valdemar´s kasteel, u gaat hier jaren terug in de tijd. Kasteel Egeskov, welke geld als één van de beste bewaarde waterburchten, is een topattractie in de omgeving van uw bungalow op Funen en is gefundeerd op eiken palen. 

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Funen-Langeland-Tåsinge


deense recepten

Langeland

Het eiland Langeland is via een brug verbonden met Tåsinge. Rudkøbing, de grootste plaats op het eiland is de geboorteplaats van de beroemde chemist Hans Christian Ørsted. Het Langelandfestival, ook wel het grootste tuinfeest van Denemarken genoemd, trekt ieder jaar zo'n 30.000 tot 35.000 bezoekers en wordt gevierd aan de grens van Rudkobing en op het strand. Dit festival staat bol van de activiteiten voor het hele gezin. De ruimschoots aanwezige bebossing zorgt er voor dat de bomen haast tot op het strand groeien. Verder bezit het eiland prachtige stranden en uitgestrekte velden. Wandelen en fietsen is prima te doen op het eiland met zijn fiets en wandelroutes. Op het noordelijkste puntje ligt Hov en het duin Franke Klint met vuurtoren. Duiken, surfen, golfen, wandelen en fietsen, Langeland biedt het allemaal.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Funen-Langeland-Tåsingediner

Tåsinge

Verbonden door bruggen, o.a. de 1220 meter lange Svendborg brug, ligt het 70 km2 grote eiland tussen de eilanden Fyn en het kleine Sio (met slechts 20 inwoners). De grootste plaats op het eiland is Lundby. Mooie plaatsen om te bekijken: Lundby en Svendborg. Op Tåsinge ligt Slot Valdemars, met een uitzonderlijke liefdesgeschiedenis, en wordt wel gezien als het mooiste slot van Denemarken. Inmiddels woont de 11e generatie van de familie in het slot. Het Slothagen strand, vlak bij het slot, met zijn witte zand, zandbodem en ondiep water is zeer geschikt voor kinderen. Op Tåsinge kun je ook een bootje huren en naar de kleine onbewoonbare eilandjes rond Tåsinge varen om de ongerepte natuur op te snuiven. Het eiland is een ideale bestemming voor zeilers en vissers.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Funen-Langeland-Tåsinge»