Telefonisch reserveren?

072 - 52 79 012

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Fanø
gastronomie denemarken

Fanø

Fanø behoord tot het Nationale Park Waddenzee en is het noordelijkste eiland van de Deense waddeneilanden en ligt in de Deense regio Syddanmark (Zuid-Denemarken). Het eiland ligt tussen het vaste land van Skallingen en het waddeneiland Mandøis en is bereikbaar met de veerboot vanuit Esbjerg. Een overtocht van ongeveer 12 minuten over de Fanø Bugt. Op het eiland vind u de hoofdplaats Nordby en de plaatsen, Fanø Vesterhavsbad, Rindby en aan de zuidpunt Sønderho.

Fanø doet denken aan de waddeneilanden zoals we die in Nederland kennen alleen dan met de heerlijke Deense weidsheid en rust. Op het eiland vind u de hoofdplaats Nordby en de plaatsen, Fanø Vesterhavsbad, Rindby en aan de zuidpunt Sønderho.

De natuur is gevarieert, prachtige stranden, golvende duinenrijen, heidevlakten en bossen. De Noordzeekust bestaat uit een breed strand met achterliggende duinen, onderbroken door de Fano Plantage en stroken marsland. Kunstenaars komen inspiratie opdoen en leggen schoonheid en prachtige vergezichten vast op papier en canvas.

Maak tijdens uw vakantie ook een boottocht naar de zandbank Galgerev waar zeerobben van de zon liggen te genieten. Aan de stranden wordt amber gevonden (goud van de zee) tussen de schelpen. Culinair goud is hier ook aanwezig, het is rijk aan oesters die in grote aantallen voorkomen op het wad.

Fanø is een uniek eiland met prachtige vakantiehuizen. Denemarken.nl heeft vakantiehuizen die uw vakantie tot een topper maken. 

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Fanø»