Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Samsø »
gastronomie denemarken

Samsø

Samso is een Deens eiland gelegen voor de oostkust van Denemarken. Het eiland heeft een oppervlakte van 113km2 en heeft een inwoneraantal van ongeveer 3.733. Samso is een groen en vruchtbaar eiland. Het is dan ook niet zo gek dat het eiland bekend staat om haar vroege aardappels, heerlijke asperges en verschillende fruitsoorten. Daarnaast is het eiland ook bekend van haar kaas en het streekgerecht van paling met appelmoes. Toch is het eiland betrekkelijk onbekend bij vreemdelingen en dit maakt het eiland rustgevend tijdens uw vakantie.

Het eiland Samso is ideaal voor de echte rustzoekers en natuurgenieters. Het eiland heeft namelijk prachtige natuur en is er nog relatief rustig. Hierdoor is het eiland ook erg gelieft bij sportvissers die hier ongestoord kunnen vissen tijdens hun vakantie. Daarnaast zijn ook veel zeilers bekend met het eiland. Samso heeft namelijk vier havens waar zeilers kunnen schuilen bij slecht weer in het Kattegat.

In het noorden zijn er ruige heuvels en in het zuiden overheersen de zacht glooiende akkers. Verder zijn er uitgestrekte heidevelden, imposante formaties uit de ijstijd en diepe fjorden. Het eiland wordt al meer dan zevenduizend jaar bewoond. De eerste bewoners jaagden op de herten en eeuwen later drukten de Vikingen hun stempel op het eiland. Door zijn strategische ligging speelde Samso in de 19de eeuw een belangrijke rol in het strijdgewoel tussen de Denen en de Engelsen. Geniet op Samso van een heerlijke rustige vakantie in Denemarken.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »