Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Rømø »
gastronomie denemarken

Rømø

Rømø is één van de Deense Waddeneilanden en ligt aan de zuidwestkust tussen de eilanden Sylt en Mandø. Het is het grootste en belangrijkste Waddeneiland van Denemarken en is daarmee het meest zuidelijk bewoonde Waddeneiland van Denemarken. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 130 km2 en het heeft ongeveer 1100 bewoners. Verder is Rømø verbonden met het vasteland door middel van een 9 kilometer lange dam. Ook kan er in het plaatsje Havneby op het eiland een veerpont genomen worden dat naar het Duitse eiland Sylt vaart.

Rømø bestaat voor het grootste gedeelte uit natuurgebieden. Het eiland heeft grote stukken met strand, duinen en kleigrond, maar er zijn ook afwisselende bossen met naald en loofbomen. Daarnaast zijn er op het eiland meren te vinden met grote aantallen vogels van verschillende soorten. Verder beschikt Rømø over een kleine badplaats genaamd Lakolk waar het in de zomer aangenaam vertoeven is. Naast zwemmen en zonnen kan men ook volop genieten van windsurfen, strandzeilen en rijden met een kitebuggie tijdens een vakantie op Rømø.

Op het eiland is ook nog een oude zeekapiteinswoning te vinden, dat tegenwoordig een museum is. Het museum bestaat uit een compleet walvisvaarders huis van rond 1700. Er is in het musuem onder andere een compleet walvisskelet te bewonderen. Daarnaast zijn er in de buurt van de plaats Skærbæk, op het vasteland, nog een aantal leuke musea te vinden. Breng eens een bezoek aan het mooie eiland Rømø tijdens uw vakantie in Denemarken.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »