Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Møn »
gastronomie denemarken

Møn

Møn is een Deens eiland gelegen in de Oostzee tussen de eilanden Seeland en Falster. Verder heeft het eiland Møn een oppervlak van 220km2 en heeft ongeveer 12.000 inwoners. Het eiland zit door de Dronning Alexandrines brug aan Seeland verbonden en aan de andere kant met een dam aan het eiland Bogo.

Op Møn kan iedere natuurliefhebber op vakantie zijn hart ophalen. Het eiland heeft in het oosten prachtige krijtrotskust die uniek is in zijn soort. Deze prachtige formaties zijn zo’n twintigduizend jaar geleden ontstaan door ijsmassa’s die het krijtland tot 100 meter omhoog drukte. Op de verschillende krijtheuvels staan dichte beukenbossen. Daarnaast komen er veel verschillende vogel- en vissoorten op het eiland voor. De (noord)westkant kant van het eiland bestaat uit mooie witte zandstanden en duingebied. Dit maakt Møn ook ideaal voor een heerlijke strand vakantie. Het eiland herbergt vrijwel alle Deense landschappen. Zo zijn er vruchtbare akkers, moerassen, rietvelden en strandweiden te vinden op het eiland. Perfect voor een heerlijke vakantie in Denemarken.

Ook is er naast de natuur genoeg te zien en te doen op Møn en in de omgeving van het eiland. Zo is er bijvoorbeeld het Stadje Stege. Hier zijn een aantal monumenten en oude kerken met mooie middeleeuwse fresco’s te bewonderen. Dan is er nog het achttiende-eeuwse slot Liselund gelegen in een schitterend park. Het park en het slot zijn goed onderhouden. Verder is het prachtig fietsen en paardrijden door het oogstrelende landschap van Møn en heeft het eiland een fantastische golfbaan. Tot slot zijn er op het eiland Seeland, wat naast gelegen Møn is, een tal van culturele bezienswaardigheden en attracties. Geniet nu van mooie vakantiewoning tijdens uw vakantie in Denemarken op het eiland Møn.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »