Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Lolland »
gastronomie denemarken

Lolland

Lolland behoord tot één van de grootste eilanden van Denemarken en heeft een oppervlakte van ongeveer 1243 km2. Het eiland heeft een kleine 70.000 inwoners en was tijdens de Tweede Wereldoorlog een strategische communicatielocatie van de Duitsers.

Het eiland Lolland heeft een prachtige kuststreek met kilometers lange zandstranden. Rondom het eiland heeft het zeewater een opmerkelijk laag zoutgehalte. Verder is het eiland relatief rustig en bestaat het voor een groot deel uit landbouwgrond. Daarnaast heeft het eiland mooie loofbossen, waterbekkens en verschillende moerassen. Als u over dit wonderbaarlijke eiland rijdt, fietst of wandelt, vindt u kronkelende weggetjes, pittoreske dorpjes, mooie oude boerderijen en fraaie beukenbossen. Dit geeft een nostalgisch gevoel tijdens uw vakantie in Denemarken.

In het verleden waren er veel Vikingen op het eiland en hier zijn dan ook monumenten van terug te vinden. Ook zijn er op Lolland verschillende grafheuvels. Verder heeft Lolland ook een variatie aan musea, waaronder een openlucht museum in Maribo en Lolland-Falster museum in oost Lolland. Andere bezienswaardigheden en attracties op het eiland zijn onder andere de dierentuin in Bandholm, kasteel Aalholm in Nysted en Lalandia bij Rødby. Tot slot is Lolland ideaal voor (zee)sportvissers en watersporten zoals surfen, zeilen en windsurfen. Geniet van een heerlijke strandvakantie, cultuurvakantie of natuurvakantie mooie eiland Lolland in Denemarken.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »