Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Læsø »
gastronomie denemarken

Læsø

Læsø is een Deens eiland met een oppervlakte 116 km2, is gelegen in het Kattegat en heeft ongeveer 2650 inwoners. Het eiland ligt op ongeveer anderhalf uur varen van Frederikshavn en u komt aan in Vesterp Havn. Verder bestaat Læsø eigenlijk uit de drie dorpen Vesterø, Byrum en Østerby en het grootste deel van het eiland bestaat uit natuur. Hiervan staan de natuurgebieden Læsø Klitplantage en de Rønnenrne onder bescherming. Op het eiland vindt u ongerepte natuur en het is dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers die hier op vakantie gaan. De noordkust heeft verschillende smalle strandjes en prachtige duinen, met daar achter marsland en heidevelden. Aan de andere kant van Læsø vindt u aan de kust zandbanken die bij eb zichtbaar zijn. Midden op het eiland vindt u verschillende jonge bossen. De oude bossen zijn in verleden omgekapt voor de zoutwinning.

Het eiland heeft 50 kilometer aan schonen strand en u zit nooit ver van de kust. Dit maakt Læsø ideaal voor een heerlijk, rustige strandvakantie. Men kan dus prima zwemmen op Læsø, maar u kan er ook goed duiken, surfen of windsurfen. Naast zwemmen zijn er ook verschillende culturele bezienswaardigheden. Bezoek eens één van de vele zoutziederijen of het Læsø museum. Probeer daarnaast eens de lokale visgerechten, waaronder verse Langoustines. Ook heeft Læsø een eigen golfbaan dicht tegen de kust aan.

Bent u met de kinderen? Bezoek dan ook het de speelboerderij in Storhaven, waar kinderen deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten zoals boogschieten, pony rijden, kaarsen maken en nog veel meer. Ook is het populair om op Læsø pony te rijden (buiten de speelboerderij om) en is Læsø een waar paradijs voor sportvissers. Vanaf de kust kan er prima gevist worden, maar het is ook mogelijk om een boottocht de zee op te maken om te zeevissen. Geniet van heerlijke vakantie op één van de grootste eilanden in het Kattegat van Denemarken.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »