Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Funen »
gastronomie denemarken

Funen

Funen is het op twee na grootste eiland van Denemarken. Het eiland wordt met een tal van tunnels en bruggen verboden met Jutland en Seeland. Funen heeft glooiende heuvels, mooie boomgaarden en gemoedelijke boerderijen met rietendaken. Het eiland is relatief vlak met veel duin gebied en mooie zandstrand. Toch geeft het eiland een fantastische nostalgische indruk. De omgeving van het eiland zorgt ervoor dat het ook wel “De tuin van Denemarken” wordt genoemd. Ook leent het eiland zich als broed- en rustplaats voor talloze vogelsoorten. Het relatief vlakke landschap leent zich perfect voor een prachtige fietsvakantie of mooie fietstochten tijdens uw vakantie. Ook wandelen door de verschillende natuurgebieden op het eiland is aan te raden. Dit eiland mag u niet missen tijdens uw vakantie in Denemarken.

Op Funen is de plaats Odense gelegen. Dit is één van de grootste steden van Denemarken. Deze stad is onder andere de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Daarnaast zijn er in deze stad een tal van mooie en leuke bezienswaardigheden. Zo heeft Odense onder andere een dierentuin en natuurlijk het Hans Christian Andersen museum. Maar ook kasteel Egeskov en het spoorwegmuseum van Denemarken zijn in Odense gevestigd en zijn zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie.

Naast Odensen is er ook genoeg te doen in bijvoorbeeld Svendborg. Dit is een drukke havenplaats en hier is het natuurhistorisch museum gevestigd waar onder andere verschillende dieren zijn opgezet. Dan is er nog Hindsholm. Dit is een schiereiland met 25 meter hoge kliffen die u een fraai uitzicht bieden over zee en de kust. Minder voor de hand liggend, maar toch niet te omzeilen zijn de verschillende bruggen die Funen rijk is. De variatie aan architectonische hoogstandjes maken de bruggen een attractie op zich. Blijf dus ook hier even stilstaan tijdens een heerlijke vakantie in Denemarken.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »