Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden » Falster »
gastronomie denemarken

Falster

Falster is een Deens eiland in de Baltische zee en heeft een oppervlakte van ongeveer 515 km2. Het eiland beschikt over het meest zuidelijke punt van Denemarken en heeft ongeveer 45.000 inwoners. Falster is te bereiken via twee bruggen die met Seeland verbonden zijn en het eiland Falster is op haar beurt weer met twee bruggen en een tunnel verbonden met het eiland Lolland.

De kust van Falster bestaat uit mooie lange zandstranden met duinen die zich ideaal lenen voor een heerlijke strandvakantie. Het binnenland wordt gekenmerkt door veel landbouwgrond met hier en daar mooie loofbossen en mooie watertjes. Doordat het eiland relatief vlak is, is het perfect voor een prachtige fiets- of wandelvakantie of voor gewoon dagje lekker wandelen of fietsen. U komt tijdens het fietsen of wandelen pittoreske dorpjes, kronkelende landweggetjes en mooie oude boerderijen tegen. Ook heeft Falster talloze meertjes waar heerlijk gevist kan worden en dit maakt het eiland dan ook perfect voor een visvakantie.

Behalve deze prachtige natuurlijke omgeving is er ook genoeg te doen op Falster. Zo ligt er bijvoorbeeld midden op Falster een aantrekkelijke golfbaan. Maar bezoek ook eens de stad Nykøbing, welke op de grens ligt van Falster en Lolland. Op beide eilanden ligt een deel van de stad, waarvan het grootste deel ligt op Falster. In Nykøbing zijn verschillende aantrekkelijke musea en bezienswaardigheden. Verder is er in Eskilstrup het Deense tractor museum gevestigd. Er is genoeg te zien te beleven tijdens een vakantie op Falster.

Klik hier om terug te gaan naar Eilanden »