Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Eilanden

Eilanden


eigen sauna

Seeland (Sjæland)

Seeland is het grootste eiland van Denemarken. Het ligt tussen het Deense eiland Funen en Zweden.

Lees meer »eigen jacuzzi

Samsø

Samso beslaat een oppervlakte van 113km2 en heeft een inwoneraantal van ongeveer 4700 en is het grootste eiland in het Kattegat.

Lees meer »solarium

Rømø

Rømø is het meest zuidelijke bewoonde Deens waddeneiland en ligt tussen de eilanden Sylt en Mandø. 

Lees meer »

 solarium

Møn

Møn bestrijkt een oppervlak van 220km2 en heeft een inwoneraantal van ongeveer 12.000 zit door de Dronning Alexandrines Bro aan Sjrelland en via een dam aan het eiland Bogo vastgeklonken. 

Lees meer »

 fitness ruimte

Lolland

Lolland is het op drie na grootste eiland van Denemarken. De oppervlakte bedraagt 1243 km2. Het is een onderdeel van de provincie Storstrøm. Het hoogste punt van het eiland, vlak bij het dorp Horslunde, ligt op 25 meter. 

Lees meer »

 fitness ruimte

Langeland

Langeland is een gemeente in de Deense regio Zuid-Denemarken. Na de herindeling van 2007 worden de volgende gemeentes bij Langeland gevoegd: Rudkøbing, Sydlangeland, Tranekær. 

Lees meer »fitness ruimte

Læso

Læso heeft een inwoneraantal van ongeveer 2650 ligt in het Kattegat. Driekwart bestaat uit natuurgebieden, waarvan Læso Klitplantage en de Ronnenrne onder bescherming staan 

Lees meer»fitness ruimte

Funen (Fyn)

Funen is na Seeland het grootste eiland van Denemarken. De grootste stad is Odense. De Grote Belt vormt de scheiding met Seeland en de Kleine Belt die met Jutland. 

Lees meer »fitness ruimte

Fanø

Het waddeneiland Fano (56 vierkante kilometer, 3150 inw.) ligt in het westen van Denemarken en werd al in de 12de eeuw bewoond, maar de periode van welvaart brak aan toen de bewoners in 1741 het eiland van de Deense kroon kochten. 

Lees meer »fitness ruimte

Falster

Falster bestrijkt een oppervlak van 515km2 en heeft een inwoneraantal van ongeveer 45.000. Falster is een Deens eiland, maar ook het meest zuidelijke punt van het land. Lees meer »fitness ruimte

Bornholm

Bornholm is een eiland en beslaat een oppervlak van 590km2 en heeft een inwoneraantal van ongeveer 47.000. In 1658 kwam de bevolking zelfs in opstand, toen de provincies Schonen (Skane), Blekinge en Bornholm na de voor Denemarken dramatisch verlopen oorlog tegen Zweden als schadeloosstelling moesten worden afgestaan. 

Lees meer »fitness ruimte

Anholt

Anholt heeft een oppervlakte ven 23km2 en een inwoneraantal van ongeveer 150 bestaat voor het overgrote deel uit 'woestijn' (Orken), een uitgestrekte zandplaat die een beschermd natuurgebied vormt. 

Lees meer »fitness ruimte

Æro

Æro is een eiland en heeft geen indrukwekkende kastelen, heuvels of brede stranden, maar juist de eenvoud van het groene en glooiende landschap is de sterkste troef. 

Lees meer »