Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Achtergronden » Ontspannen » Zwemmen
Zwemmen Denemarken

Zwemmen

Tijdens een vakantie hoort zwemmen er natuurlijk bij, zeker in de zomervakantie. De gevarieerde en vaak prachtige kusten van Denemarken zijn op tal van plaatsen zeer geschikt om te zwemmen en te duiken. Een goed idee dus om naar Denemarken te gaan als u wilt zwemmen. Houdt u er wel rekening mee dat de gemiddelde watertemperatuur lager ligt dan in Nederland. Daarnaast zijn ook de talloze Deense meren ideaal om in te zwemmen.

- Stranden
Met ongeveer 7500 km kustlijn zijn er in Denemarken veel verschillende soorten stranden te vinden. Zo zijn er prachtige witte en brede zandstranden met beschutte plekken in de duinpannen en kiezelstranden waar u barnsteen, mosselen en stenen in allerlei vormen kunt aantreffen. Jutland beschikt over de langste en breedste stranden aan de westkust, waarop het in sommige gevallen soms is toegestaan met de auto te rijden. De oostkust en de fjorden hebben ondiepe oeverwallen en een geringe waterdiepte. Hierdoor zijn deze dan ook zeer geschikt voor kleine kinderen tijdens uw vakantie. Zeer kindvriendelijke stranden kunt u vinden aan het Limfjord, de Oostzeekust op Jutland, de kusten van Noord- en Westzeeland, de zuidkust van Lolland en de oostkust van Falster. Ideaal dus om met het hele gezin lekker te zwemmen tijdens uw vakantie.

Ook de unieke stranden van het prachtige eiland Bornholm bieden u een onvergetelijke ervaring tijdens de vakantie. Bornholm heeft namelijk zowel vlakke korte zandstranden als een grillige rotskust. De hoofdstad Kopenhagen heeft ook een aantal badstranden. Ten noorden van de stad zijn het Charlottensund Strandbad en het Bellevue Strandbad gelegenheden, die tot de bekendste van de stad behoren. Ongeveer 10 kilometer zuidelijk van Kopenhagen ligt het 7 kilometer lange zandstrand Køge Bucht Strandpark. Verder zijn er in de laatste jaren binnen de stad openluchtbaden ontstaan die in verbinding staan met de haven en de kanalen van de stad.

- Blauwe vlag
De Blauwe vlag is een keurmerk voor schone stranden en havens. Dit keurmerk wordt binnen heel Europa uitgereikt en elk jaar wordt dit weer op nieuw gecontroleerd. Denemarken heeft maar liefst 248 blauwe vlaggen voor schone stranden en 49 voor schone jachthavens toegekend gekregen (2015). Dit biedt dus genoeg mogelijkheden op heerlijk met het hele gezien te kunnen zwemmen in een veilige en schone omgevingen tijdens uw vakantie in Denemarken.

Kijk voor een overzicht van alle goedgekeurde stranden en jachthavens in Denemarken op de volgende website:
Blueflag.org

Klik hier om terug te gaan naar Ontspannen »