Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Achtergronden » Ontspannen » Zeilen
Zeilen Denemarken

Zeilen

Denemarken is een echt zeilland en perfect voor een echte zeilvakantie. Toch is dit voor veel mensen niet zo voor de hand liggend en dat terwijl Denemarken omgeven is met water. Daarnaast is zelfs de kroonprins zelf een fervent zeiler. Toch is Denemarken schitterend om er rond te zeilen. Zo heeft het land talloze mooie eilanden en heeft elk eiland haar eigen prachtige flora en fauna. Dit maakt een zeilvakantie in dit waterrijke land een waar genot.

Als u niet met eigen boot of jacht naar Denemarken komt is het ook mogelijk om er eentje te huren. Het is vaak mogelijk om tijdens uw vakantie een boot te huren. Dit kan vaak per week of per dag. De huurprijs van een boot of jacht hangt meestal af van het type dat u huurt en in welke tijd van het jaar dat u huurt.

Aan havengeld inclusief water en stroom betaald u ongeveer 100 Dkr. (+/- € 14) per nacht. Als u beschikt over een schip of jacht groter dan 12 meter tijdens uw vakantie, dan kan u vaak voor minder geld afmeren in een zogeheten 'trafikhavn'. Wel moet uw schip of jacht goedgekeurd zijn door de Deense Dienst voor het Scheepstoezicht ('Statens Skibstilsyn'). Stel dit altijd goed vast voor u op zeilvakantie gaat met uw eigen schip of als u er één huurt.

Klik hier om terug te gaan naar Ontspannen »