Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Achtergronden » Ontspannen » Kanoën
Kanoën Denemarken

Kanoën

Denemarken is ideaal voor een prachtige kanovakantie of om één of twee dagen een kano te huren tijdens uw vakantie. Het land kent vele mooie meer, rivieren en fjorden waar gekanood kan worden. Zo is er bijvoorbeeld de rivier Gudenåm welk gelegen is in het heuvelachtige merenhoogland van Søhøjland in het midden van Jutland. U kunt hier prachtige tochten maken van bijvoorbeeld Tørring naar Ry of van Tørring naar Silkeborg. Dit zijn echter wel tochten voor de actieve kanoër of kayaker. U moet hier namelijk wel een dag of twee voor uittrekken.

Ook het prachtige merengebied rond Silkeborg is de ideale startlocatie voor fantastische kanotocht. Er kunnen in dit aantrekkelijke natuurgebied mooie dagtochten en meerdaagse kanotochten gemaakt worden. Daarnaast kan er in de omgeving niet alleen een “standaard” kano gehuurd worden, maar ook mooi, houten Canadese kano’s. Dit maakt uw vakantie net even wat avontuurlijker.

Denemarken biedt veel mogelijkheden op het gebied van kano en kayak varen. Dit komt door de grote hoeveelheid aan water in de vorm van rivieren, fjordern en meren. Informatie over kano of kayak varen is meestal verkrijgbaar bij de kanoverhuurders in de startplaatsen en bij de lokale toeristenbureaus in buurt van deze mooie waterachtige omgevingen.

Klik hier om terug te gaan naar Ontspannen »