Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Achtergronden » Ontspannen » Fietsen
Fietsen Denemarken

Fietsen

Denemarken is bij uitstek het land voor een mooi fietsvakantie voor het hele gezin. Het Deense landschap is namelijk afwisselend, heuvelachtig maar bijna nooit echt zwaar. Het vooroordeel van 'het vlakke Denemarken' klopt alleen op Falster en Funen. Mon is al zwaarder. Dat geldt ook voor langeland en Roskilde; deze eilanden zijn al jaren de meest geliefde plaatsen voor fietsers. Wie het in de eerste plaats om het landschap te doen is, is daar ook veiliger dan op Sjaelland (Seeland), dat veel stedelijker is. Toch moet u tijden uw vakantie niet terugdeinzen voor de centra van Roskilde of Kopenhagen. De fietsers hebben in Denemarken een buitengewoon hoge status. Er wordt heel goed op ze gelet. Bovendien zijn de fietspaden heel goed en worden ze ook heel goed aangegeven. Dat geldt ook in Jutland. Daar stelt de oostkust u met enkele hellingen al op de proef. Aan de vlakke Noordzeekust is de stevige wind voor velen een probleem.

Mocht u tijdens uw vakantie een fiets willen huren, dan is dit natuurlijk geen probleem. In heel Denemarken zijn fietsen te huur bij fietswinkels of VVV's. Reserveren is verstandig. Huurprijzen liggen in de buurt van 50 tot 110 Dkr. (+/- € 6-€ 15) per dag en 150 tot 300 Dkr. (+/- € 20-€ 41) per week voor gewone fietsen. De prijzen verschillen per soort fiets dat u huurt en in welke regio u huurt.

Om niet te verdwalen tijdens uw fietsvakantie, kunt u bij de plaatselijke boekhandel fietskaarten kopen. De toeristenbureaus hebben bovendien goede brochures met tochtjes in de omgeving, die u gratis of voor een paar kronen kunt krijgen. Binnen Denemarken is vervoer van de fiets o.a. mogelijk per bus. Treinen nemen fietsen mee indien er genoeg plaats is. Informeer tijdig bij het station van vertrek.

Klik hier om terug te gaan naar Ontspannen »