Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Achtergronden » Ontspannen » Festivals
Festivals Denemarken

Festivals

Bezoek tijdens uw vakantie in Denemarken eens één van de prachtige Deense festivals. De Denen zijn een bescheiden volk. Hierdoor worden er relatief weinig grote festivals gehouden. Maar als het gebeurt, dan komt ook heel Denemarken het huis uit. Het in Europa waarschijnlijk beroemdste rockfestival vindt plaats in Roskilde rond eind juni. Ruim 100.000 bezoekers komen elk jaar weer naar de domstad om rocksterren uit de hele wereld te komen bewonderen.

Dat kan niet geëvenaard worden door het grootste muziekfestival in Kopenhagen. Het ieder jaar in juli gehouden jazzfestival sluit aan bij de typisch Deense opvatting over ‘gedecentraliseerd vermaak’. Er wordt van ’s middags tot diep in de nacht gratis jazz gespeeld in de cafés en op de pleinen van de binnenstad en de randgemeenten.

Zijn de weergoden gunstig gezind, dan is het Kopenhagens carnaval met Pinksteren een kleurrijk en uitgelaten evenement. Het Waterfestival van Amalienborg, waar alles om water draait, is een volgend hoogtepunt op de feestkalender. Kortom, Denemarken heeft geen grote hoeveelheid aan festivals, maar toch is er het hele jaar door prima vermaak, ook tijdens uw vakantie.

 

Klik hier om terug te gaan naar Ontspannen »