Telefonisch reserveren?

072 - 52 79 012

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Achtergronden
gastronomie denemarken

Achtergronden

Bevolking

Bevolking

Het koninkrijk Denemarken heeft een inwoneraantal van ongeveer 5.5 miljoen. De gemiddelde bevolkingsdichtheid bedraagt ongeveer 124 per km2... Lees meer »


Fauna & Flora

Fauna & Flora

In een ver verleden was Denemarken een dicht bebost land. Van het dichtbeboste land dat Denemarken vanaf de laatste ijstijd tot... Lees meer »


Geografie

Geografie

Denemarken heeft met een oppervlakte van ruim 43.092 km2 ongeveer de grootte van Nederland. Het is het kleinste land van Scandinavië... Lees meer »


Geschiedenis

Geschiedenis

12.500 - 1700 v.Chr. De oudste bewijzen van menselijke bewoning vormen de nederzettingen van rendierjagers uit de Bølling periode, tussen... Lees meer »


Klimaat

Klimaat

De overwegende westenwinden zorgen voor de aanvoer van gematigde, zachte lucht en temperen de invloeden uit oostelijke richting... Lees meer »


Literatuur

Literatuur

De Deense literatuur kent een lange geschiedenis, die haar oorsprong vindt in het werk van de monnik Saxo Grammaticus (overleden 1204)... Lees meer »


Natuur

Natuur

Flora & Fauna, Nationale parken, Natuurgebieden, Unesco werelderfgoed, Zeeën, Noordzee, Oostzee, Waddenzee, Kattegat, Skagerak, Sont... Lees meer »


Onderwijs

Onderwijs

Denemarken is het eerste land ter wereld geweest met een onderwijswet (19e eeuw). Meteen daarna werden volkshogescholen... Lees meer »


Ontspannen

Ontspannen

Duiken, Festivals, Fietsen, Golfen, Kanoën, Legoland, Paardrijden, surfen, Vissen, Tivoli, wandelen.... Lees meer »


Politiek

Politiek

Het Koninkrijk Denemarken dateert uit het jaar 930 en is daarmee de oudste monarchie ter wereld. In 1849 kwam de eerste grondwet... Lees meer »


Samenleving

Samenleving

Ongeveer 85 procent van de 5,4 miljoen inwoners van Denemarken woont en leeft in de stedelijke gebieden. De... Lees meer »


Taal

Taal

Het Deens behoort met het Noors, Zweeds, IJslands en Faeröers tot de Germaanse tak van de Indo-Europese talen. Het lijkt op het eerste gezicht... Lees meer »