Telefonisch reserveren?

013 744 02 13

ma - vr: 9.00 - 17.30u zaterdag: 10.00 – 14.00u

U bevindt zich hier: Home » Attracties » Aarhus Art Museum
Djurs Sommerland

Aarhus Art Museum

Het Aarhus Art Museum is gevestigd in Jutland Denemarken in Aarhus (Århus). Het museum wordt ook wel ARoS genoemd en betekend vanuit het oud Deens “riviermonding”. Het ARoS is gelegen in het centrum van Aarhus en is één van grootste musea van Noord-Europa. Het ARoS vertoont moderne en hedendaagse kunst en heeft de oudste kunstcollectie van Denemarken. Het museum heeft standaard zo’n 8.000 werken, maar naast deze werken zijn er ook regelmatig tijdelijke exposities. Dit is hét museum om heen te gaan tijdens uw vakantie als echte cultuurliefhebber

Het Aarhus Art Museum heeft vier grote tentoonstellingszalen, elk bestaande uit een kleine 1.100m2 en de West Galerij heeft een oppervlakte van 350m2. De verschillende zalen laten tentoonstellingen zien van zowel nationale (Deense) artiesten als van internationale artiesten. Voorbeelden hiervan zijn Olafur Eliasson, Wim Wenders, Paul McCarthy and Robert Rauschenberg. Naast deze speciale tentoonstellingen laat het museum ook eigen werken zien. Deze kunstwerken zijn van 1770 tot het heden van verschillende nationale en internationale artiesten zoals Tony Oursler, Carsten Höller, Mona Hatoum en Miwa Yanagi. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo is het mogelijk om kinderen hier creatief te werk laten gaan en wil het museum graag de jeugd betrekken bij kunst door hierover ook te praten. Het museum is dus tijdens de vakantie interactief, leerzaam en creatief voor ieder kind.

De echte cultuurliefhebber mag dit museum natuurlijk niet missen tijdens zijn of haar vakantie. Voor meer informatie of speciale tentoonstellingen of over het Aarhus Art Museum (ARoS) in Denemarken, neem een kijkje op de website van ARoS.

http://en.aros.dk

Prijzen
Kinderen onder de 18 Gratis
Onder de 28 jaar 110 Dkr. (+/- € 15,00)
Studenten 110 Dkr. (+/- € 15,00)
Volwassenen 130 Dkr. (+/- € 18,00)

*prijzen zijn een indicatie

Klik hier om terug te gaan naar alle Attracties»